Novosti Sport Događanja

Toplak nahvalio Lokomotivu kao da je Real: Ali, nismo niti mi 'mačji kašalj'...

12.08.2022. / Damir Žbulj

Nije lijepo za vidjeti, nakon tri odigrane utakmice, Goricu na dnu prvoligaške ljestvice, bez pobjede i sa samo dva osvojena boda...

Međutim, svi se dobro sjećamo što se događalo u Osijeku i na koji je način turopoljski prvoligaš ostao bez bodova. Protiv Šibenika se sigurno očekivalo nešto više od remija, no, kod Rijeke na Rujevici Gorica je bila dobra i bila je bliže pobjedi, iako je završilo neodlučeno.

Okršaj s Hajdukom na Poljudu je bio odgođen zbog europskih izazova Splićana i sada nakon dva tjedna pauze na Gradski stadion stiže zagrebačka Lokomotiva, u subotu od 18.30 sati.

Lokosi su u četiri kola upisali dvije pobjede i dva poraza. Skinuli su skalp i Osijeku i Rijeci, a poraženi su od Dinama i iznenađujuće od Šibenika.

"Iskreno se nadam da neće na nas imati utjecaj to što nismo dugo imali natjecateljsku utakmicu. Svjesni smo što nas očekuje, svjesni smo kakav nas protivnik čeka i moramo biti maksimalni. Lokomotiva je postala 'savršeni stroj', koji je trkački moćan, pun samopouzdanja i dobro vođen. Tamo su mladi igrači željni dokazivanja. Kad se treba braniti onda se brane s devet igrača, akad se otvaraju to rade kao 'osice' brzo. Stvarno su prava ekipa i nezgodna, koja nikome ne priznaje da je bolji. Ne smiješ se opustiti niti u jednom trenutku odmah te kazne..."

"Vidjeli smo to i protiv Rijeke, koja se nametnula, ali je izgubila utakmicu uvjerljivo. Sigurno su se poslije pitali kako se to dogodilo," nahvalio je trener Gorice Samir Toplak subotnjeg suparnika, u najmanju ruku kao da u Veliku Goricu dolazi madridski Real s Modrićem i Benzemom.

"Upravo je to Lokomotiva! Imaju fantastičnu realizaciju, brzo otvaranje, a imaju i igrača koji igra u životnoj formi i mislim da je Kulenović u ova četiri kola bio prvi napadač lige. Stvarno nas čeka težak zadatak, ali nismo niti mi 'mačji kašalj' i ova dva boda koja imamo nisu naše pravo stanje," smatra Toplak pa dodaje:

"Sve je krenulo od one 'komedije' u Osijeku i onda smo se trebali dizati iz toga. Sigurno je da smo zaslužili barem pet bodova, ali tko te pita..."

Goričani su imali dovoljno vremena za pripremu idućeg dvoboja, bez obzira na neke probleme s ozljedama igrača. Van stroja su napadač Deni Jurić pa ofenzivac Mitrović, ali i braniči Keita i Steenvoorden...

"Puno toga se događalo u ovoj pauzi. S jedne strane smo dobro iskoristili vrijeme za pripremu, ali s druge strane sam se nadao kako će nam se vratiti neki igrači..."

"Neki igrači koji su nam se kasnije priključili su kondicijski boljem stanju i na tom planu sam zadovoljan."

Toplakova momčad je trenutno na dnu, ali pobjedom nad Lokomotivom vratila bi se u 'gornji dom' ljestvice SuperSport HNL-a

"Taj zaostatak nas malo opterećuje, ali mislim kako smo se dobro kompletirali, mislim da smo dobro popunili kadar i da će igrači biti na visokoj razini protiv Lokomotive."

"Određeni je pritisak to što smo posljednji na ljestvici. Koliko god govorili da je to početak, da smo u prva tri kola izgubili tek jednu utakmicu i to nezasluženo, podsvjesno je to malo drugačije. Za mene to nije ništa novo, ja sam naučen preuzimati ekipe posljednje na tablici, ali vjerujem da će igrači to izbaciti iz sebe i da ih to neće sputavati. U Rijeci smo bili jako dobri, bili smo bliže pobjedi, bili bi nam puno lakše. Treba nam ta jedna pobjeda i nadam se kako će doći protiv Lokomotive!"

Toplak u subotu, ali i u ostatku sezone očekuje odlučniju i konkretniju Goricu, a nada se kako će se popraviti realizacija.

Očekuju to i navijači, koji će u subotu doći na stadion.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli