Novosti Sport Događanja

Transfer godine: Nina Vuković prešla iz MK Velika Gorica u AK Zagreb i odmah osvojila novi naslov prvakinje Hrvatske!

21.01.2023. / Damir Žbulj

Sjajna velikogorička atletičarka Nina Vuković proglašena je krajem prosinca, u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, najboljom sportašicom našeg grada po drugi puta u nizu.

Nina je višestruka šampionka Hrvatske u različitim dobnim kategorijama, vrhunske rezultate ostvaruje i u seniorskoj konkurenciji, hrvatska je reprezentativka s titulama balkanske i mediteranske prvakinje te jedna od najperspektivnijih i talentiranijih naših atletičarki.

Za Maraton klub Velika Gorica osvojila je brojne trofeje, medalje i nagrade, no, sada je stigao trenutak za nove izazove.

Nina će tek u lipnju napuniti 21 godinu i odlučila se za novi korak u svojoj karijeri.

Napustila je MK Velika Gorica i prešla u Atletski klub Zagreb te je odmah oko vrata stavila još jednu zlatnu medalju.

Na Zagrebačkom velesajmu krenula je dvoranska atletska sezona, održano je PH za mlađe seniorke i seniore, a Nina je za AK Zagreb osvojila titulu prvakinje na 800 metara, srebro na 400 metara i broncu u štafeti.

Međutim, nije samo Nina napustila Maraton klub Velika Gorica, nego su njen primjer slijedile i talentirana Tena Martinec te njena mlađa sestra Ema Vuković, kao i Lucija Sever.

Djevojke su trčale štafetu 4x400 metara a na kraju su osvojile brončanu medalju s vremenom 4:00,12, iza štafeta AK Agram i AK Dinamo-Zrinjevac.

Nina je do zlata na 800 metara u konkurenciji mlađih seniorki stigla s vremenom 2:13,39, ispred Olje Galić (2:13,85) iz AK Dinamo-Zrinjevac te Miriam Medved iz zadarskog Fortiusa (2:19,24).

Na 400 metara Nina je istrčala osobni dvoranski rekord 55,27, ali to nije bilo dovoljno za zlato, jer je također svoje najbrže vrijeme (53,93) na ovoj dionici postavila Veronika Drljačić iz AK Dinamo-Zrinjevac. Ema Vuković je u konkurenciji i pet godina starijih atletičarki trčala 1:00,44, dok je Tena Martinec s vremenom 1:01,37 zauzela 14. mjesto među mlađim seniorkama na 400 metara.

Ninu Vuković trenutno u španjolskoj Valenciji čeka nastup na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniorke u utrci na 800 metara!

Idući tjedan u Beograd će se održati 'tromeč' između atletskih reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije, a Nina će Lijepu našu također predstavljati u utrci na 800 metara te u štafeti na 4x400 metara.

Nekako smo uvjereni kako će se u Veliku Goricu vratiti s novim medaljama oko vrata! 

 

 

 

 

 

(Foto: Atletski klub Zagreb)

Podijeli