Novosti Sport Događanja

Treba pronaći recept za Farmaceute: Moramo se nametnuti, moramo ih napasti

02.12.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u srijedu će od 17 sati ponovno na travnjak Gradskog stadiona, koji bi prema trenutnim vremenskim uvjetima u našem gradu mogao biti u bijelom izdanju.

Prije četiri dana je na istom mjestu osvojen tek bod protiv Lokomotive, iako je Dambrauskasova ekipa zaslužila sva tri. U okršaju sa Slaven Belupom očekuje se 'puni plijen'...

"Lokomotiva je iza nas. Napravili smo analizu, izvukli neke pozitivne stvari. Mislim i dalje kako smo odigrali dobro, dominirali smo veći dio utakmice, pogotovo u drugom poluvremenu, kad smo napadali i željeli pobjedu. Nismo zadovoljni jednim bodom, ali svaka im čast, dobro su se branili, imali su raspoloženog vratara..."

"Moramo se popraviti, moram pronaći način kako da bolje pripremim momčad, pogotovo u završnoj trećini terena. U nogometnu su golovi najvažniji. Niti protiv Varaždina ni protiv Lokomotive nismo zabili iz igre, nego iz penala i jasno znamo na čemu trebamo raditi. No, naporno radimo, imamo dobru atmosferu i kao što je pokazala zadnja utakmica, polako pronalazimo ritam kojeg smo imali prije one duge pauze od pet tjedana. Mislim da igramo puno bolje i vjerujem da tako možemo nastaviti i protiv Slaven Belupa," najavio je litavski strateg na klupi turopoljskog prvoligaša.

Utakmica 11. kola Ht Prve lige trebala se igrati još 8. studenog, neposredno nakon izlaska iz izolacije goričkih nogometaša, no, zbog koronavirusa u koprivničkim redovima morala je biti odgođena.

Gorica je usred ove turbulentne sezone imala pauzu od 34 dana, a nakon toga je nanizala pobjede u Šibeniku i doma protiv Varaždina te remi s Lokosima. 'Pakleni' ritam nastavit će se tijekom prosinca, u ponedjeljak je na rasporedu gostovanje u Puli, u subotu 12. prosinca na Gradski stadion stiže Osijek, četiri dana nakon igra se okršaj osmine finala Kupa s Lokomotivom, a jesenska polusezona završit će 20. prosinca na Poljudu protiv Hajduka.

"Mislim kako nema govora o umoru. odigrali smo tri utakmice nakon pauze, puno smo rotirali, a imamo više od 20 igrača u ekipi, kojima se nije problem uklopiti u sustav i formaciju kojom igramo. Svi su već imali dovoljno vremena vidjeti koji su moji zahtjevi i kako želimo igrati i svi su spremni dati svoj doprinos. Prije svega, sretan sam kad vidim kako radimo, kakvu  atmosferu imamo na treninzima i utakmicama i mislim kako vam je to velika prednost u ovom zimskom razdoblju prije Božića," istaknuo je Dambrauskas pa dodatno pojasnio:

"Slaven Belupo je sigurno jedan od najtežih suparnika. Kaže se da u nogometu ima ekipa koje ne daju svojim protivnicima igrati, a oni su jedna tipična takva momčad. Imaju takav stil i najvažnije im je zaustaviti suparnika. Rade to odlično, dobro su trenirani i organizirani, u tom sustavu 5-3-2. Igrači slijede filozofiju njihovog trenera Stipića, čvrsti su u startovima i duelima. Jasno je na koji način žele napadati, imaju dobre i brze igrače na bokovima, a u posljednjim utakmica je vidljiv napredak u napadačkoj tranziciji i za sve to im se treba odati priznanje."

"Znamo što nas sve očekuje, ali i oni su svjesni koje su naše prednosti!"

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone Gorica je slavila u Koprivnici, ali tek preokretom u završnim minutama dvoboja, Mudrinski je bio dvostruki strijelac.

"Cilj je iskoristiti protivničke mane i slabosti i zaista smatram kako će detalji odlučiti. U posljednjem međusobnom dvoboju imali smo sreće što smo pobijedili, dvije utakmice prije toga smo remizirali..."

"Imamo vjere da možemo dobiti svakog protivnika i nije nam važno protiv koga igramo. Znamo da u slučaju da se držimo našeg plana, kad ispunjavamo zadatke koje se dogovorimo imamo šanse protiv svake ekipe u ovoj ligi. Igramo na svom travnjaku i ne razmišljamo o ničem drugome, nego o pobjedi. Moramo samo biti pozitivni i hrabri, moramo koristiti svoje šanse, moramo se nametnuti, moramo ih napasti, biti agresivni kad imamo posjed. Ako se budemo pridržavali našeg plana onda će i rezultat biti onaj kojeg i očekujemo. To je ključno uoči ove utakmice," poručio je za kraj Dambrauskas.

Gorica je trenutno na sjajnoj trećoj poziciji ljestvice s 23 osvojena boda, šest više od Hajduka i tri manje od Dinama.

Na vrhu je sada Osijek s 27 bodova, ali i dvije utakmice više od konkurencije.

Podijeli