Novosti Sport Događanja

Trenerski okršaj Sesara i Krstića: Prije 20 godina zajedno su vodili Cibonu do četvrtfinala Eurolige...

22.11.2020. / Damir Žbulj

Nakon sjajno odrađenog gostovanja u Osijeku košarkaše Gorice čeka puno kraće putovanje na novi okršaj. U zagrebačkoj Dubravi čeka ih Furnir, koji je u deset dosadašnjih nastupa upisao tek dvije pobjede, no, u svojim redovima ima nekolicinu zanimljivih igrača...

Jedan od njih je Mislav Brzoja, prošlosezonski član goričke svlačionice.

"Prvi cilj nam mora biti da nametnemo svoj stil igre i uđemo maksimalno agresivno u utakmicu. Na tu agresivnost moramo pokušati smanjiti njihov postotak šuta s vanjskih pozicija. Gorica možda ima i najširu klupu od svih klubova u ligi. Jako su dobro utrenirani i možemo im samo parirati agresivnošću i skokom ukoliko želimo nešto napraviti," naglasio je Brzoja, koji jako dobro zna rad trenera Sesara.

No, Sesarovu košarkašku filozofiju jako dobro zna i strateg Furnira Vladimir Krstić, bivši hrvatski reprezentativac, koji je s 'mostarskim Jordanom' prije 20-ak godina zajedno igrao u Ciboni. Vukovi su tada bili moćni, u ekipi su bili još i Giriček, Prkačin, Marcelić..., a preko moskovskog CSKA i Andreja Kiriljenka stigli su i do četvrtfinala Eurolige, gdje ih zaustavio grčki Panathinaikos, budući prvak Europe, predvođen Rebračom i Bodirogom

Posljednje dvije sezone Hrvatska niti nema predstavnika u nekom europskom natjecanju...

”Gorica je ove sezone složila jako dobru ekipu koja je pokrivena na svim pozicijama. Imaju tri organizatora igre koji im daju ritam. Jako dobro utrenirana i vođena momčad u kojoj imaju odličan šut što su pokazali i u posljednjim utakmicama. Igramo doma i bez obzira na njihovu kvalitetu uz našu agresivnu i odgovornu igru imamo šansu i u ovoj utakmici. Oni će sigurno imati dobre situacije za šut iz kojih će tražiti svoju priliku, a mi ih moramo pokušati navesti na što teže situacije za šut. Imamo motiv i želju da ovu utakmicu učinimo zanimljivom, a sigurno će i prijenos na HTV-u dodatno motivirati igrače što može biti i dvosjekli mač. Nadamo se dobroj igri, a ne da u prevelikoj želji izgorimo," poručio je Krstić.

Dvoboj se igra od 17 sati, nažalost bez gledatelja u dvorani u Dubravi, ali uz prijenos na HRT2.

“Dubrava je dobar i težak protivnik. Trenutno stanje na tablici nikako ne odražava njihovu pravu vrijednost. Imaju nekolicinu odličnih igrača s respektabilnim karijerama. Mi smo dobro odreagirali u Osijeku pogotovo energetski i moramo odigrati s jednakom količinom energije. Vraćamo se u težak ritam utakmica i količina energije koju ćemo imati može biti presudna”, najavio je Sesar.

Gorica se prije nekoliko dana u Osijeku vratila iz još jedne izolacije zbog koronavirusa i ponovno je pružila fantastičnu partiju. U sedam dosadašnjih utakmica upisano je šest pobjeda, među kojima su i one nad Splitom i Zadrom, a jedini poraz dogodio se u Draženovom domu od Cibone.

Bikove u narednih tjedan dana čekaju četiri utakmice i ako opravdaju ulog favorita protiv Furnira, Hermes Analitice (24. studenog), Alkara (26. studenog) i Šibenke (29. studenog) izbit će na sam vrh ljestvice HT Premijer lige nakon prvog dijela sezone.

Bio bi to nezamisliv uspjeh još prije koju godinu...

Sjajni Goričani su, prema dosad viđenom na hrvatskim parketima, legitiman kandidat u borbi naslov prvaka Hrvatske ili trofej Kupa Kreše Ćosića.

"Spremamo se koliko možemo u datim okolnostima. Oni su zanimljiva i neugodna ekipa. Imaju nekoliko igrača pristiglih iz Cibone. Tu su zatim Brzoja, Smolić i još neki dobri igrači. Oni su u svakoj utakmici tu negdje, nitko ih nije razbio i obično gube s malom razlikom tako da nema mjestu podcjenjivanju. Utakmica sigurno neće biti šetnja, a mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo i produljimo pobjednički niz,” zaključio je Marko Baković, jedan od najvažnijih karika Sesarovog košarkaškog stroja.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

 

Podijeli