Novosti Sport Događanja

Tri gola protiv 'fenjeraša' za treće uzastopno ligaško slavlje Mraclina, Gradići i Jelačić bez bodova u 'moslavačkom kraju'

22.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Mraclina bili su veliki favoriti protiv 'fenjeraša' na ljestvici 4. NL Središte Skupina B, no, u završnici su morali malo i 'strahovati' za pobjedu...

Croatia iz Hrastja je čak u 16. minuti stigla do prednosti preko Kyryka, ali su Igor Hajduk, Marin Sudar i Filip Dianežević do kraja prvog dijela okrenuli rezultat u korist domaćih. Navijači na Novoj grabi su očekivali nastavak golijade i u drugom dijelu, ali dobili su dramatičnu završnicu. Jer, Croatia golom De Oliveire desetak minuta prije kraja smanjuje zaostatak i nepotrebno dolazi u priliku da iznenadi kvalitetnijeg suparnika.

Srećom, to se nije dogodilo i ekipa Tomislava Škrinjarića dolazi do trećeg uzastopnog ligaškog slavlja. 

U prvih 11 bili su Karlo Matejčić, David Marjanović, Josip Domitrović, Filip Dianežević, Ivan Kos, Ivan Rajič, kapetan Igor Hajduk, Marin Sudar, Matej Godinić, Marko Rakas i Toni Borovac, a s klupe su priliku dobili Domagoj Matić, umjesto ozlijeđenog Kosa, te Dominik Smolković i Juraj Cvetnić, koji je u sudačkoj nadoknadi, također zbog ozljede, morao napustiti travnjak. 

Ban Jelačić je u Popovači vodio od četvrte minute pogotkom Simichena, ali je Moslavac u 33. minuti preko Filipovića došao do izjednačenja, a u posljednjih pola sata golovima Ždinjaka i Pavlovića i do potpunog preokreta i konačnih 3:1.

U početnoj postavi Hrvoja Jančetića bili su Mrković, Rovišan, Simichen, Maslač, kapetan Mateo Nikić, Miletić, Milatović, Ivanković, Memić, Vuksanović i Nezirović, a s klupe su ušli Augustić, Klasnić, Bubalo i Jurić. 

Bolje nisu prošli niti Gradići u Kutini kod Moslavine, koja je golovima Škurle u otvaranju dvoboja i Miklića na samom startu drugog dijela došla do 2:0 slavlja.

Za Gradiće su igrali Maricevic, Vojnić, Koleš, Krstanović, Patrik Posavec, koji je u 36. minuti prepustio mjesto Ahouloumiju, te Donahue, Pralas, David Posavec, kapetan Budimir, Božić i Bencalić, umjesto kojeg je 20-ak minuta dobio Lovrić. 



Upravo će Gradići i Jelačić u srijedu od 17 sati igrati za mjesto u polufinalu Kupa Grada Velike Gorice. U utorak od 17 sati Lukavec gostuje u Kobiliću, dok je Polet iz Buševca već osigurao svoje mjesto među četiri najbolje ekipe, prošlotjednom pobjedom u Mraclinu.

Podijeli