Novosti Sport Događanja

Trofej Dinamo ponovno u Velikoj Gorici: Čeka vas odličan hakl, puno zabave, ali i natjecanja u tenisu, pingaču i pikulanju!

23.06.2022. / Damir Žbulj

Sada već legendarna serija malonogometnih turnira 'Trofej Dinamo' vraća se i ove godine u Veliku Goricu. Nakon sjajnih prošlogodišnjih reakcija, ekipa iz Futsal Dinama i Društva za športsku rekreaciju KOP TUR ponovno dovode najbolje haklere na Betonac u Cvjetno naselje.

Osim odličnog malog nogometa lani je sve posjetitelje oduševio i popratni sadržaj, pogotovo za one najmlađe u Pješčanoj Areni, dok je za one starije bio organiziran i koncert Retrodukcije.

Pobjednički trofej je prošle godine podigla moćna malonogometna ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević, dok su Gorenc transporti u jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto.

"Stvarno čestitam dečkima na organizaciji. Ovo je bio jedan turnir koji zaslužuje sve pohvale. Bilo je lijepo, bilo je fino, bez ikakvih incidenata, uz jake momčadi. Stvarno smo ova tri dana uživali..."

"Malo ostaje žal što nismo ušli u finale, ali to je sport, nogomet i zato ga volimo," poručio je nakon prošlogodišnje završnice Daniel Gorenc, voditelj breške haklerske momčadi.  



Trofej Dinamo igra se u sistemu tri kvalifikacijska turnira, uz veliku završnicu početkom rujna.

Upravo se igra u Dugavama, od 21. do 26. lipnja u sklopu Dana Dugava, a onda slijedi naš velikogorički turnir od 1. do 3. srpnja, dok će se krajem kolovoza igrati Trofej Dinamo Črnomerec – Memorijalni MNT Mate Čuljak.

Kao i prijašnjih godina, seniorske ekipe na pojedinačnim turnirima skupljaju bodove, a šest najboljih ide na veliku završnicu. Samo finale Trofeja Dinamo 2022 igra se neposredno pred tradicionalnu utakmicu Futsal Dinama koja će obilježiti još jedan početak prvoligaške sezone.

I ove godine samo seniori ulaze u konkurenciju za Šalatu. Pojedinačni turniri organizirat će i turnire u ostalim kategorijama, ali oni ne ulaze u konkurenciju za završni turnir. Seniori, žene i mlađe kategorije igraju 4+1, a veterani 5+1. Ukupni nagradni fond natjecanja je 50.000 kuna!



Trofej Dinamo Velika Gorica i ove će godine pokušati nadmašiti konkurenciju, jer će se uz mali nogomet haklati i tenis i stolni tenis, a sve će u neka prošla i bolja vremena vratiti i turnir u pikulanju.

Malonogometni turnir igrat će se sva tri dana, kotizacija je 400 kuna, nagradni fond je deset tisuća kuna, a prijaviti svoje ekipe možete na 095 199 5048 broj telefona.

Uz podršku velikogoričkog iTeama na teniskim terenima igrat će se u subotu 2. srpnja i turnir parova rekreativaca, a prijaviti se možete kod Mihe Trohe na broj telefona 091 3344 031.

Posebno će atraktivno biti natjecanje u pikulanju, koje će sigurno imati i dašak nostalgije, a prijaviti se budete mogli na licu mjesta. Bit će zanimljivo vidjeti prosjek godina natjecatelja ove pomalo zaboravljene 'vještine'.

Današnja mladež mogla bi biti poprilično iznenađena kad vidi kako se nekad moglo dobro zabaviti i bez igraćih konzola, samo uz nekoliko porculanskih ili staklenih kuglica.

U nedjelju 3. srpnja od 10 sati igrat će se i veliki stolnoteniski turnir za rekreativce i osobe s invaliditetom, a prijaviti se možete kod Marka Habijanca na broj telefona 091 550 6938.

Čeka nas tri dana dobrog hakla i odlične zabave u Cvjetnom naselju, a neće nedostajati sadržaja i za one najmlađe, od šašavog poligona pa do igranja u najvećem 'pješčaniku' u gradu.



Za glazbeni program bit će zadužen zagrebački DJ J.J., legendarni Renman, uz gosta iznenađenja, a bit će priređena i humanitarna tombola.

Podijeli