Novosti Sport Događanja

Turopoljsko-posavska liga: Kučani 'sedmicom' krenuli u obranu naslova, Lazinci u nedjelju domaćini u Novom Čiču

16.06.2024. / Damir Žbulj

Tradicionalno je u Mraclinu startala nova sezona malonogometne lige Turopolja i Posavine, uz uvjerljivu pobjedu branitelja naslova iz Kuča.

Ako je suditi prema prvom kolu, jasno je tko je opet favorit za titulu, jer su Kučani sa 7:1 deklasirali Vukovinu, uz četiri komada Igora Hajduka.

Mraclin je naravno bio odličan domaćin, ali su njihovi dečki na travnjaku s 2:0 poraženi od Novog Čiča.

Čička Poljana je s 5:1 dobila Drnek, dok je Rakitovec s 2:0 dobio Veleševec, koji se ove godine vratio u natjecanje.

Još jednu uvjerljivu 5:1 pobjedu na otvaranju natjecanja upisala je Lazina protiv Ribnice, uz hat-trick Jurice Brdeka i golove Marka i Luke Đurašića. Turopolje i Jagodno odigrali bez pobjednika, rezultatom 1:1, a Okuje je bilo slobodno.

Upravo je Lazina Čička idući domaćin, ali će se nedjeljno drugo kolo igrati na travnjaku Dinama u Novom Čiču.

Lazinci su pojasnili kako njihov teren nije spreman za igru, ali su pozvali sve da dođu Novo Čiče, gdje su obećali da će biti i 'hladne cuge i fine klope i dobrog nogometa'.

Sve kreće od 15.30 sati utakmicom Čičke Poljane i Rakitovca, nakon toga će Drnek pokušati iznenaditi Kuče, a onda slijedi dvoboj Mraclina i Vukovine. Jagodno igra protiv Novog Čiča, Lazina od 18.10 sati protiv Turopolja, dok će na kraju sportskog programa, od 18.50 sati, Okuje odmjeriti snage s Ribnicom. U nedjelju će od nogometa odmarati Veleševec, ali vjerujemo kako će dečki svratiti barem na 'treće poluvrijeme'. 

Više u Turopoljsko-posavskoj ligi nema ekipa Gornjeg i Donjeg Podotočja.

Idućeg vikenda, 22. i 23. lipnja, domaćini su Jagodno i Vukovina, a posljednje kolo je na rasporedu 17. kolovoza u Ribnici.

 

 

Podijeli