Novosti Sport Događanja

U susret novoj nogometnoj sezoni

26.08.2016. / Nefertum IT
Nakon nogometaša Gorice koji su proteklog petka utakmicom protiv Lučkog otvorili sedmu drugoligašku sezonu, ovog vikenda odmor prestaje i za sve ostale turopoljske klubove koji su raspoređeni od Međužupanijske (tri kluba), Jedinstvene županijske (pet klubova), Prve županijske (sedam klubova) i Druge županijske lige (dva kluba).

Prema najavama koje su ovog ljeta stizale iz turopoljske ravnice najozbiljniji kandidati za ulazak u viši rang su Udarnik, Turopoljac te obrezinska Mladost. Hoće li se te najave i potvrditi pokazat će vrijeme, ali i konačni plasman koji će nam biti poznat već tamo u prvim danima lipnja 2017. godine.  

Trener Boris Perković i devet pojačanja za pohod na 3. HNL

Udarnik koji je još u toku prošle sezone na mjesto sportskog direktora doveo Darka Janječića Žicu već tada je započeo sa stvaranjem temelja za ulazak u 3. HNL koji su ovog ljeta dodatno ojačani angažiranjem iskusnog trenera Borisa Perkovića te plejadom igrača.

nogomet velika.jpg

Damir Milanović, Ante Džaja, Kristijan Brčić, Domagoj Kranjčec, Dražen Ladović, Matej Kelava, Goran Petković, Josip Grdenić i Ivan Zagorec trebali bi biti jamci kurilovečkog uspjeha. No, momčad će to trebati opravdati na terenu, koji je uvijek bio jedino mjerilo kvalitete.

Turopoljac se oslonio na domaće snage

U posljednje dvije sezone Turopoljac je bio prvi vrhu 1. ŽNL. U nekim trenucima momčad trenera Vlade Horvata bila je čak i vodeća, no konačni korak u te dvije godine nije napravljen. Prolazak u viši rang izborili su Rakovec i Lomnica, zbog čega je ove sezone na Knejama stvorena momčad koja bi trebala učiniti taj odlučujući korak.

nogomet velika 1.jpg

Uz zadržavanje glavnih igrača iz prošle sezone, Turopoljac u sezonu ulazi jači za Igora Hajduka, Ivana Šestoka, Branislava Bušića, Vjekoslava Lučića, Juricu Jambrešića, Antu Cavrića i Marija Radilovića čime će i trener Horvat imati slatkih briga oko slaganja udarnog elfa čijem ofenzivnom dijelu mogu zavidjeti i daleko razvikanije momčadi.

Ostatak karavane traži što mirniji ostanak u ligi

Uz Udarnik i Turopoljac, među klubove koji slove kao favoriti u nadolazećoj sezoni ugarala se i Mladost koja je lani napustila društvo županijskih prvoligaša spustivši se u najniži nogometni rang, gdje bi momčad trenera Slađana Paurevića prema najavama trebala provesti tek jedno ljeto. Ostatak turopoljske karavane, pokušat će preživjeti još jednu sezonu koja im neće biti nimalo laka. Ustalom, a koja je bila laka? Njihov prvenstveni cilj bit će očuvanje ligaškog statusa, uz što je moguće manje stresa.  

Podijeli