Novosti Sport Događanja

Udarnik ima novog stratega: U Gorici je završio igračku i započeo trenersku karijeru

09.08.2021. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika u novu će sezonu 2. HRL Zapad ući s novim trenerom! Bit će to Dario Zrnić, poznato rukometno ime u Velikoj Gorici!

Zrnić je bio dio 'zlatne' generacije HRK Gorica koja je izborila prvoligaški plasman, a u Gorici je i zaključio igračku te započeo trenersku karijeru.

Rukometom se počeo baviti u Zagrebu, gdje je i prošao sve omladinske selekcije našeg velikana. Osvajao je naslove državnog kadetskog i juniorskog prvaka Hrvatske, slavio na legendarnom Partille Cupu u Švedskoj, a upisao je i nekoliko nastupa za prvu momčad u seniorskim utakmicama.

Bio je i juniorski reprezentativac Hrvatske!

Seniorsku karijeru gradio je u Zaprešiću, Dubravi i Novom Travniku u BiH, ali posebno pamti razdoblje od 1999. do 2004., kad je s Goricom napredovao iz treće u prvu ligu. Jednu sezonu igrao je i u Petrinji prije nego se 2005. oprostio od aktivnog igranja rukometa.

Krenuo je kao trener ŽRK Gorica, od 2005. do 2007. godine vodio je rukometaše Gorice u 1. HRL, a radio je i u ŽRK Zaprešić, zagrebačkom Medveščaku i Maksimir Pasteli. Bio je i u stožeru hrvatske kadetske rukometne reprezentacije 2012. godine u Austriji, gdje je osvojio sedmo mjesto i osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u tom uzrastu.

Godinama je bio trener u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza, gdje je radio s mlađim dobnim kategorijama, vodio je i MRK Sesvete, a posljednje tri sezone vodio je ŽRK Samobor u 2. HRL, dok je njihovu kadetsku ekipu ovaj 47-godišnjak lani na državnoj završnici odveo do petog mjesta.

Zrnić je iskusan trener, koji bi trebao podignuti razinu igra Udarnica na jednu višu razinu.

 

 

(Foto: ŽRK Samobor)

 

Podijeli