Novosti Sport Događanja

Udarnik osigurao trećeligaški status

08.05.2017. / Sportska redakcija

Subotnjom pobjedom protiv Radoboja nogometaši Udarnika ispunili su dio zacrtanog plana. Naime, pet kola prije kraja prvenstva Kurilovčani su i matematički potvrdili ulazak u 3. HNL. Strijelac jedinog pogotka kojim je Udarnik došao do devetnaeste ovogodišnje pobjede bio je Karlo Stojić.

Pred igračima i trenerom Damirom Biškupom, koji je sredinom ožujka naslijedio Borisa Perkovića koji je također zaslužan za ovaj uspjeh sada je drugi dio posla- osvajanje naslova prvaka.

-Naš cilj se zna, mi hoćemo biti prvi jer smo bili vodeći od prvog kola te tu poziciju želimo zadržati do kraja prvenstva. Poslije svega dečki su zaslužili i da se malo provesele, jer godinu dana su trenirali za ovo. Nadam se kako će u budućnosti Udarnik biti pri vrhu 3. HNL- rekao nam je sportski direktor Darko Janječić- Žica čije je zadovoljstvo dodatno poraslo nakon pobjede Gradića nad prvim pratiteljem Španskom, jer im Udarnik bježi šest bodova.

25. kolo Međužupanijske lige obilježile su i golijade u susretima između Poleta i Karlovca 1919 te Dinama i Moslavine gdje je postignuto po osam zgoditaka. Obje utakmice završile su rezultatom 5:3 u korist Poleta i Moslavine. Uz Moslavinu i Udarnik pobjede u gostima ostvarili su i nogometaši Ponikva koji su s 3:1 slavili protiv Libertasa, dok je Mladost s 2:1 porazila Savski Marof. U dvoboju za treće mjesto Zelina je s 4:1 poražena od druge ekipe Zagreba, dok je susret između Save i Gaja završio podjelom bodova 1:1.

Podijeli