Novosti Sport Događanja

Udarnik porazom krenuo u nastavak sezone

25.01.2021. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika vratile su se u akciju u zaostaloj utakmici 11. kola 2. HRL Zapad. Na parketu Gradske sportske dvorane poražene su 25:28 od ekipe Liburnije iz Opatije.

Gošće su utakmicu otvorile s tri uzastopna pogotka, diktirale su ritam i na predah otišle s četiri gola prednosti (11:15).

Međutim, početkom nastavka Udarnik podiže razinu svoje igre i preko raspoložene Marije Kusanić dolazi na minimalna zaostatak. Nada u pozitivan ishod nije dugo trajala, jer 15-ak minuta prije kraja igračice Liburnije serijom golova dolaze na 'plus šest' i tako prelamaju ovaj dvoboj u svoju korist.

Marija Kusanić je na kraju precizna bila osam puta, Gabrijela Skrbin dodala je četiri pogotka, a po tri su zabile Barbara Gilinger i Tabea Celine Magenreuter. Andrea Antonić dodala je dva gola, a suparničku mrežu su još zatresle i Katarina Gujić, Dora Sertić, Anja Vučićević, Ana Cerovski i Erika Štefanić.

Rukometašice Tomislava Mesarova realizirale su samo jedan sedmerac iz pet pokušaja i da je bilo malo više mirnoće i preciznosti, možda bi i rezultat bio drugačiji. Ovo im je osmi poraz u desetom nastupu. Međutim, trenutno su na devetom mjestu ljestvice, ispred Senije, Zaprešića i Arene, koji su ove sezone upisali tek po jednu pobjedu.

Udarnik još treba odigrati zaostali domaći dvoboj protiv Ivanića, a drugi dio 2. HRL Zapad službeno počinje 6. veljače, kad u Gradsku sportsku dvoranu dolazi vodeći Rudar.

(Foto: ŽRK Udarnik Velika Gorica)

 

Podijeli