Novosti Sport Događanja

Udarnik sedmi u Hrvatskoj, Karla Brakus junakinja slavlja!

07.04.2018. / Damir Žbulj

U svom prvom, povijesnom plasmanu na završnicu prvenstva Hrvatske u Umagu rukometašice velikogoričkog Udarnika na kraju su osvojile fantastično sedmo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, djevojaka rođenih 2002. godine i mlađih!

Nakon prolaska skupine pobjedama nad Trogirom i Radnikom iz Križevaca te poraza od favorizirane Lokomotive i Murvice, igračice Josipa Mesnika u posljednjoj su utakmici turnira smogle snage te su prikazale kvalitetu, borbenost i karakter koji su ih i doveli do ovog sjajnog rezultata.

Udarnik je u borbi za sedmo mjesto svladao Makarsku 19:17 (8:6), a junakinja je bila Karla Brakus, koja je od svojih ukupno sedam golova dva postigla u samoj završnici utakmice. Velikogoričanke su sredinom nastavka imale i tri pogotka viška, ali je Makarska uspjela doći do izjednačenja i uzbudljivog zapleta. Ipak, u finišu je Brakus preuzela odgovornost i s dva zgoditka Udarniku osigurala veliko i zasluženo slavlje u dvorani u Bujama. 

Uz Karlu Brakus, koja je mrežu suparnica tresla sedam puta, Antea Fratnik zabila je četiri pogotka, Anja Vučićević dodala je tri, Gabrijela Skrbin i Doris Katalinić precizne su bile po dva puta, dok je Marija Perković u pobjedu ugradila jedan pogodak. Kod Makarske bolja od ostalih Nina Juričić s deset golova.

 

Završnica PH Djevojke 2002/2003, razigravanje za 7. mjesto:
ŽRK Hoteli Makarska . ŽRK Udarnik Velika Gorica 17:19 (6:8)

ŽRK Udarnik Velika Gorica: Matea Josić, Ema Burić, Sara Sremić, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin 2, Katarina Čulumović, Marija Perković 1, Lucija Lovrić, Anja Vučićević 3, Dorotea Filipec, Ira Nujić, Ana Cerovski, Karla Brakus 7, Antea Fratnik 4, Doris Katalinić 2. Trener: Josip Mesnik.

Podijeli