Novosti Sport Događanja

Ugradite svoje uspomene u Muzej turopoljskog sporta Davor Štuban!

04.05.2021. / Damir Žbulj

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice iznenada je ove godine ostala bez jednog od svojih najistaknutijih članova. Tajnik Davor Štuban prerano nas je napustio, ali njegova ostavština podsjećat će nas na njegov rad.

ZSUGVG će u svojim novim prostorijama u velikogoričkoj Gajevoj ulici pokrenuti Muzej turopoljskog sporta, koji će i nositi Davorovo ime.

Cilj je da se na jednom mjestu izloži i približi bogata povijest sportašica, sportaša i klubova iz našeg kraja, a zasigurno se puno toga i ima za pokazati.

Posljednjih godina velikogorički i turopoljski sport proživljava svoje povijesne dane, od sjajnih uspjeha nogometaša, košarkaša i rukometaša pa do titula i medalja naših vrijednih atletičara i atletičarki, karatistica, taekwondoašica, odbojkašica...

No, povijest turopoljskog sporta je duga i bogata i zasigurno ima vrijednih predmeta, fotografija, ali i neispričanih priča, koje naši ljudi još moraju vidjeti i čuti.

Prvi cilj je prikupiti muzejsku građu iz svih mogućih i nemogućih izvora i svaka pomoć tu je i više nego dobrodošla.

Pozivaju se tako svi sadašnji i bivši sportaši i sportašice, sportski djelatnici, a pogotovo i navijači da pomognu u razvoju Muzeja, ali i čuvanju uspomene na bogatu povijest našeg turopoljskog sporta.

Dobrodošli su tako i dresovi, majice, kopačke, trenirke, šalovi, fotografije, ma baš sve što bi dočaralo i približilo koliko je naš sport vrijedan, što u lokalnim, ali i u nacionalnim i međunarodnim okvirima.

Ako u svojoj kolekciji u ormaru, na zidu, ali možda i u podrumu ili tavanu imate neki predmet koji biste željeli donirati Muzeju turopoljskog sporta Davor Štuban, slobodno se javite u prostorije Zajednice ili na njihove kontakte.

 

Podijeli