Novosti Sport Događanja

Uljarević produljio vjernost Bikovima na još dvije sezone: Iskazao je vjeru u zajednički projekt

02.08.2021. / Damir Žbulj

Bliži se početak priprema košarkaša Gorice za novu sezonu. U odnosu na prošlu, u kojoj je ostvaren povijesni uspjeh plasmanom u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske te napravljen međunarodni iskorak igranjem ABA 2 regionalni lige, kadar će biti malo promijenjen.

Međutim, kako sada izgleda, trener će i dalje biti sjajni Josip Sesar, što je najvažnije 'pojačanje'.

Ostat će i Karlo Uljarević, i to barem još dvije godine. Ulja je u protekloj sezoni HT Premijer lige provodio prosječno 21 minutu na parketu i pritom bilježio  9 poena po utakmici uz odličan postotak ubačaja iz igre. Za dvicu je gađao s 55,4% preciznosti, a za tricu s 41,6% što su više nego odlične brojke. No, više od brojeva ostat će u sjećanju njegove odlične igre naročito protiv prvaka Hrvatske  – ekipe Zadra. U doigravanju je nosio svoju ekipu do pobjede s 22 poena, a u regularnom dijelu je tricom sa zvukom sirene donio pobjedu u dramatičnoj završnici.

Potpisujući dvogodišnju vjernost i Klub  i Uljarević iskazuju vjeru u zajednički projekt kojim Gorica iz godine u godinu dohvaća sve više ciljeve.

Sportski direktor Ljubo Prgomet iznimno je zadovoljan ovim potpisom.

“Drago mi je da je Karlo prepoznao KK Goricu kao klub u kojem može doći do potpune afirmacije i što ostaje s nama. On je kroz prošlu sezonu pokazao kontinuitet dobrih igara i nadamo se da će samo tako nastaviti, jer svojom predanošću, pristupom radu i karakterom to i zaslužuje.”

Ulja je također sretan što ostaje u staroj i poznatoj sredini te najavljuje borbu za trofeje u novoj sezoni:

“Sretan sam što sam produljio suradnju s Goricom. Od kluba očekujem iskorak više, bilo to u prvenstvu ili u drugom natjecanju. Što se mene tiče, želim pomoći ekipi da dođemo do što boljeg rezultata u oba natjecanja. Dat ću sve od sebe da to učinimo, svakome možemo stvoriti probleme, a nadam se da se možemo ugurati i u borbu za trofeje” – riječi su ovog vrsnog razigravača Gorice.

No, Krešimir Ljubičić i Ozren Pavlović više neće braniti boje Gorice u novoj sezoni. Ljubičić odlazi u francuski Saint-Quentin Basketball, a Pavlović u češki Kralovsti Sokoli iz Hradec Kralova.

Podijeli