Novosti Sport Događanja

Uvjerljivo slavlje odbojkaša Gorice kod Grobničana, odbojkašice Velike Gorice 'iščupale' bodove nakon pet setova

16.10.2024. / Damir Žbulj

Sjajnu utakmicu odigrali su odbojkaši Gorice na gostovanju kod Grobničana, a do vrijednih bodova stigli su u tri seta...

Nakon uvodnog poraza od osječkog Željezničara, uz solidnu partiju protiv favoriziranog suparnika, Gorica je u drugom kolu Prve lige stigla i do prvog slavlja. Ravnopravna borba vodila se tek u drugoj dionici, međutim, na kraju je za nešto malo više od sat vremena u SD Mavrinci - Čavle završilo 18:25, 22:25 i 19:25.

U prvoj postavi bili su kapetan i tehničar ove ekipe, Matej Šakota, korektor je bio Luka Peljušić, primači Bruno Slavica i Ivan Sorić, srednjaci Franko Katalenić i Matija Klasnić - Mac, dok su dva libera bili Gabrijel Cindrić i Bartol Mandić Baranović, pod vodstvom Gašpara Škorića Budimira.

"Po prvi puta su čar Prve lige osjetili i naši kadeti Juraj Baldas i Matej Martić, a još su igrali i Luka Mačvanin, Ivan Radman, Dominik Glavaš te mlada nada Patrik Vidaković," javio nam je čelnik OK Gorica Marko Barunović.

Idući izazov za Goričane bit će domaći dvoboj s drugom ekipom MOK Mursa - Osijek, a dvoboj je zakazan za subotu u 13.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Ove nedjelje kreće i naš novi projekt Gorica II, koji će po prvi puta nastupiti u 2. HOL Sjever. Dečki idu odmjeriti snage na gostovanje u Sisak kod Quirina, pomalo 'veteranske' ekipe sastavljene od sve prekaljenih bivših superligaških igrača, a predvode ih legendarna braća Jurčević," dodao je Barunović pa pozvao goričke dječake da se priključe treninzima: "Upisujemo nove klice u naš klub, pogotovo rođene 2012. i mlađe, a možete se javiti na 0981372699 broj telefona," naglasio je čelnik OK Gorica.

U 2. HOL Sjever svoju su prvu utakmicu odigrali odbojkaši Kravarskog, koji su u svojoj OŠ Slavka Kolara poraženi od OK Croatia. Utakmicu drugog kola Kravarsko igra ponovno doma, u nedjelju od 10 sati protiv OK Totovec, a u natjecanju su još i OK Sisak II i OK Daruvar.

Odlično su prvu domaću utakmicu nove sezone odigrale i odbojkašice Velike Gorice, koje su u dramatičnom dvosatnom dvoboju u pet setova svladale ŽOK Ivanec, nakon što su u prvom kolu na sličan način ostale bez bodova u Vrbovcu.

Vodila se u Gradskoj sportskoj dvorani velika borba, ali je ekipa pod vodstvom Dražena Uzelca i Vinka Ivelja ipak na kraju zasluženo uzele bodove.

Gošće su dva puta bile u prednosti, ali su Velikogoričanke u oba navrata sigurnom izvedbom hvatale zaostatak i na kraju u uzbudljivoj završnici slavile rezultatom 21:25, 25:20, 13:25, 25:15 i 15:13. Za OK Velika Gorica igrale su kapetanica Paula Pavlović, Anja Obuljen, Nina Kolobarić, Nina Butina, Antonija Jozepović, Lea Meštrović, Petra Šoštarec, Klara Stojčević, Viktorija Levak, Mirna Majcen, Antonia Mlinac, Dorotea Cestarić, Sara Blažević.

U trećem kolu na rasporedu je gostovanje kod treće ekipe zagrebačke Mladosti, u kojoj su njihove mlade nade, koje su u prva dva kola upisale dva poraza.

Krenulo je i natjecanje u 2. HOL Sjever - Skupina Istok, u kojoj su i djevojke HOK Gorica i druga ekipa Velike Gorice.

HOK Gorica je bila uvjerljiva kod Siska te je do prvih bodova stigla za manje od sat vremena, rezultatom 25:5, 25:11 i 25:9. OK Velika Gorica II je s 3:1 poražena na gostovanju kod Bjelovara. U drugom kolu HOK Gorica dočekuje Bjelovarčanke, dok će druga ekipa Velike Gorica u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani od 11.45 sati igrati s Daruvarom.

U 3. HOL Jug natječu se druga i treća ekipa HOK Gorica, treća i četvrta ekipa OK Velika Gorica, kao i djevojke OK Kravarsko.

 

Podijeli