Novosti Sport Događanja

[UŽIVO] Gorica na Rujevici otvara HT Prvu ligu!

28.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice večeras od 21 sat igraju svoju prvu utakmicu nove sezone, na gostovanju kod aktualnog viceprvaka Rijeke, a utakmicu možete pratiti i u tekstualnom prijenosu na našoj stranici...

Velika Gorica gotovo dva i pol desetljeća nije imala nogometnog prvoligaša i nadamo se kako će se ovaj put klub među hrvatskom nogometnom elitom zadržati i dulje od svojevremeno našeg Radnika, koji je u HNL-u bio od 1992. do 1994. godine. 

Poznat je i sastav koji će trener Sergej Jakirović izvesti na travnjak Rujevice.

Na vratima Kristijan Kahlina, u posljednjoj liniji Giorgi Mchedlishvili, kapetan Igor Čagalj, novopridošli Aleksandar Jovičić i Matija Špičić, u vezi Mario Marina, Martin Maloča i Michal Maslowski, na krilima Matija Dvorneković i Iyayi Belive Atiemwen, dok će u vrhu napada biti još jedna prinova, Poljak Lukasz Zwolinski.

Na klupi su vratar Jan Paolo Debijađi te Nemanja Ljubisavljević, Damir Žutić, Adrian Zenko, Farouk Miya, Marko Dabro i Kristijan Lovrić.

"Sigurno je kako se veselimo i kako nam je drago što smo mi ta generacija koja je ponovno u Veliku Goricu vratila prvoligaški nogomet. Prvi i osnovni cilj je ostati u Prvoj HNL! Prva godina je najteža za svakog drugoligaša. Odlično smo odradili ono što je trener od nas očekivao, baza igrača je ostala, stigla su i pojačanja pa očekujem uskoro pravu Goricu koja će pokazati pravo lice," poručio je kapetan Čagalj.

 

LIVE TXT

KRAJ UTAKMICE NA RUJEVICI! Nogometaši Rijeke su golovima Pavičića i Pavelića u prvom poluvremenu stigli do rutinske 2:0 pobjede nad Goricom, u prvom kolu HT Prve lige. Goričani iduće subote od 17.30 sati na Gradskom stadionu dočekuju Slaven Belupo.  

90'+3 Atiemwen je pao u kaznenom prostoru, ali Križarić nije svirao kazneni udarac. 

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' Odlična duga lopta prema Zwolinskom, ali Punčec je ponovno ispred Poljaka. 

86' Posljednja zamjena u Gorici, teren napušta Adam Maslowski, a u igru ulazi Adrian Zenko.

85' Opasno je bilo pred golom Rijeke! Atiemwen je iskoristio uspavanost domaće obrane, iz prve je zavrnuo prema Zwolinskom u sredini 16-erca,ali je Punčec uspio loptu poslati u korner. 

79' Javnu opomenu zaradio je i Mario Marina, zbog povlačenja protivničkog igrača na sredini terena.

78' Atiemwen se u čvrstom duelu s Punčecom izborio za jednu loptu na sredini terena, izborio slobodan udarac, a Lovrić s 30-ak metara puca pokraj gola. 

74' Sluga je ukrotio dalekometni udarac Maslowskog.

73' Lovrić je primio loptu u kaznenom prostoru, opasno je tukao iskosa s lijeve strane, ali je lopta prohujala iznad grede. 

67' Iz igre izlazi Martin Maloča, na teren ulazi Kristijan Lovrić.

64' Gorgon je ubacio s desne strane, a lopta je odsjela na gredi. 

61' I Aleksandar Jovičić dobio je žuti karton.

60' Prva izmjena u redovima Gorice. Izlazi Dvorneković, a ulazi Farouk Miya, 21-godišnji ofenzivac iz Ugande.

59' Acosty je sjajno tukao iz daljine, ali lopta odlazi malo iznad gola i nije bilo potrebe za intervencijom Kahline. 

47' Rijeka odmah prijeti, Zuta je ubacio, ali Čagalj odbija u korner. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Rujevici.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. RIJEKA GOLOVIMA PAVIČIĆA I PAVELIĆA VODI 2:0.

45'+1 Prvi udarac iz kuta za Goricu, nakon nesporazuma domaće obrane.  U naguravanju pred suparničkim vratima žuti karton dobio je kapetan Gorice Igor Čagalj. 

44' Velika šansa za Rijeku. Acosty se izborio za loptu na desnom krilu, ubacio prizemnu loptu, Heber propustio, a Čanađija promašio izglednu priliku s 15-ak metara. 

43' Martin Maloča zaradio je javnu opomenu nakon oštrog starta na sredini terena.

37' Punčec je zaustavio kontru Zwolinskog. Rijeka je nakon dva brzinska pogotka i sigurnog vodstva primirila utakmicu, iako je posjed u velikom postotku i dalje na strani domaćina. 

32' Odlična prilika za Goricu! Zwolinski je sjajno povukao, Čanađija ga ruši na rubu kaznenog prostora, ali Špičić iz slobodnog udarca nije dobro pucao, lopta nije prošla živi zid.

27' - GOL - (2:0) Nakon pogreške Špičića lopta je došla do Acostyja, na povratnu loptu natrčava Mario Pavelić i s 18 metara preciznim udarcem poentira za povećanje prednosti. 

22' Sjajna prilika za Goričane! Zwolinski se iznenada našao ispred vratara domaćih, ali je Sluga u posljednji trenutak intervenirao. Na odbijenoj lopti bio je Maslowski, koji atraktivnim lobom loptu šalje tik iznad grede!

20' GOL - (1:0) Heber je ubacio, Pavičić je prevario svog čuvara i smireno poentirao za početno vodstvo Rijeke.

18' Kahlina hvata pokušaj Pavičića.

17' Gužva u kaznenom prostoru Gorice, ali bez prave prilike za udarac Riječana.

13' Atiemwen je probio po lijevoj strani, ali je obrana Rijeke otklonila opasnost. Maslowski je pucao iz velike daljine, nije bilo opasnosti za Slugu.

10' Domaći stoper Župarić pucao je nakon ubačaja iz kuta, lopta odlazi malo pokraj vratnice.

10' Heber je pokušao centrirati, ali je Marina skrenuo u korner.

5' Odlična je atmosfera na ispunjenoj Rujevici!

2' Prvi opasniji ubačaj pred vrata Gorice sigurno je riješio Kahlina.

1' Počela je utakmica na Rujevici! Želimo puno sreće i uspjeha našoj Gorici na početku prvoligaške avanture!!!

Prije početka dvoboja na Rujevici kapetan Rijeke Simon Sluga je kapetanu Gorice uručio prigodni poklon za osvajanje Druge HNL i ulazak u društvo prvoligaša! Bravo za Riječane.

Pravdu će dijeliti Igor Križarić iz Čakovca.

 

Podijeli