Novosti Sport Događanja

Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo

22.07.2024. / Damir Žbulj

U mjestu Gačice nedaleko Ivanca, održano je četvrto izdanje izuzetno popularne trail utrke neobičnog i originalnog naziva 'U gaćicama v Gačice', u organizaciji AK Varaždin. Okupilo se u Gačicama više od 300 trkačica i trkača na tri staze, uz odlične rezultate za predstavnike Maraton kluba Velika Gorica, koji su se četiri puta penjali na pobjedničko postolje.

"Boje kluba branili su Vedrana Janjić, Bruno Škrinjarić, Vedran Planinšek, Matej Janjić i Luka Čučuković, a od ovako dobre trkačke postave i očekivali smo dobre rezultate! Na kraju su i nadmašili naša očekivanja, jer smo imali tri trkača u TOP 5 na dugoj stazi za muškarce, Vedrana je bila na postolju duge utrke za žene, a Luka je pobijedio u svojoj kategoriji na kratkoj stazi," javio nam je Marijan Malčević iz MK Velika Gorica pa dodao:

"Naš tajnik Bruno Škrinjarić opet je dokazao da je najbrži trkač u klubu i relativnom lakoćom osvojio je drugo mjesto u generalnom poretku utrke na 18 kilometara, istrčavši stazu 'Duge gaće' za 1:32.21. Brži od njega bio je jedino višestruki prvak Hrvatske Andrej Hladnik iz domaćeg kluba AK Varaždin. U uzbudljivom finišu Vedran Planinšek je rezultatom 1:35.13 osvojio treće mjesto, pobijedivši u borbi za broncu Josipa Mijakovića, također člana AK Varaždin. Organizatori su nagradili najboljih pet trkača, pa je nagradu dobio i Matej Janjić, koji je s rezultatom 1:36.55 osvojio peto mjesto."

"Vedrana Janjić je u Gačice otišla uživati u trčanju, neopterećena rezultatom, ali i s takvim opuštenim stavom je bila skoro najbolja. S vremenom 1:54.58 osvojila je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji i prvo mjesto u kategoriji Ž40. Brža od nje bila je jedino Paula Šimunčić, također predstavnica domaćeg kluba AK Varaždin. Na kratkoj stazi od sedam kilometara, nazvanoj 'Kratke gaće', odličan rezultat ostvario je Luka Čučuković. Prošao je stazu za 38.06 minuta i osvojio deveto mjesto među 117 finišera, a na proglašenju pobjednika popeo se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji M20."

MK Velika Gorica sudjelovao je i na devetom izdanju Ozalj & Vrhovac trail utrke, koja se bodovala kao šesto kolo KontinenTrail lige središnje Hrvatske, u kojoj ekipa MKVG Turopoljski trail team trenutno drži deveto mjesto. Lani su gorički 'Maratonci' osvojili treće mjesto ukupnog poretka, no, ove sezone nastupi su više rekreativni, uz promociju utrka koje organizira MK Velika Gorica, posebno 1. Turopoljsku trail utrku Ključić brdo, koja će se održati 1. rujna!

Marijan Malčević je istrčao najdužu stazu Munjara, od 24 kilometra i s 940 metara elevacije, za 2:59.27, osvojivši 30. mjesto u muškoj konkurenciji i deveto mjesto u kategoriji Veterani 1. Nakon šest kola Malčević drži treće mjesto u svojoj veteranskoj kategoriji: "Na prvom mjestu je naš Hrvoje Mikulić, koji nije bio u Vrhovcu jer je trenutno na godišnjem odmoru i vrijedno trenira za jesenski dio sezone."

"Na stazi Zrinsko-Frankopanska duljine 16,5 kilometara za Maraton klub Velika Gorica trčali su Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder. Potočnik je 'riješio' stazu za 2:33.23, osvojivši 53. mjesto, a Lederu je od starta do cilja trebalo 2:50.03, za 56. mjesto u muškoj konkurenciji. Na najkraćoj stazi Slavina od 7,9 kilometara trčao je Milivoj Hudina, a s vremenom 1:13.39 osvojio je 32. mjesto u muškoj konkurenciji."

Galerija slika

Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo Vedrana Janjić i četiri Maratonca briljirali 'v Gačice': Prijavite se na prvu Turopoljsku trail utrku Ključić brdo

Podijeli