Novosti Sport Događanja

Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira

02.06.2024. / Maja Peranić

Gradonačelnik Krešimir Ačkar otvorio je prvi međunarodni adapted judo turnir, “Get together tour”. 

Organizatori turnira su Europska judo unija, JK OSI „Fuji“ i Hrvatski judo savez, a turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica. 

Adapted judo nije nova grana juda, već je projekt raširen diljem Europe zadnjih 30-40 godina. Europska judo unija je tek prošle godine započela sa službenim razvojem adapted juda kada je organizirano test natjecanje u nizozemskom Venrayu, koji je bio jako uspješan i na kojem su usvojena pravila za adapted judo. Nakon toga je odlučeno da će se u ovoj godini održati 'Get together tour' kojeg čine četiri turnira, prvi je u Hrvatskoj, drugi u Velikoj Britaniji, treći u Poljskoj i posljednji u Nizozemskoj -istaknula je Marina Drašković, organizatorica projekta za Hrvatsku.

Ovaj turnir, kojeg čine četiri natjecanja u različitim zemljama, započinje upravo ovdje u Velikoj Gorici.

-Velika Gorica je ponosna što je domaćin ovog izvanrednog događaja, koji nije samo prilika za sportsko nadmetanje, već i za izgradnju prijateljstava, razumijevanja i solidarnosti među sportašima iz različitih zemalja. Judo je sport koji promiče disciplinu, poštovanje i ravnopravnost. Drago mi je da svi natjecatelji, bez obzira na svoje fizičke izazove, mogu uživati u sportu i pokazati svoje vještine -rekao je prilikom otvorenja gradonačelnik Ačkar.

Za naše hrvatske judaše, ovo je jedinstvena prilika da se natječu na međunarodnoj razini i odmjere snage s kolegama koji se suočavaju sa sličnim životnim izazovima.

-Znamo da su financijske prepreke često veliki problem za sudjelovanje na natjecanjima u inozemstvu, stoga nam je posebno drago što možemo pružiti podršku i omogućiti im da se natječu na domaćem terenu-dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je i uručio ugovor o sufinanciranju ovog natjecanja, u vrijednosti od 18.000 eura.

U Velikoj Gorici u ova dva dana vikenda na turniru sudjeluje oko 150 judaša iz 12 zemalja.

Galerija slika

Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira Velika Gorica domaćin prvog Adapted judo turnira

Podijeli