Novosti Sport Događanja

Velika pobjeda na Veliku subotu: Savršen debi Rajka Vidovića, Rukavina zabio i asistirao, Pršir i Jurić dokrajčili Varaždin

30.03.2024. / Damir Žbulj

Savršen je bio službeni debi Rajka Vidovića na klupi Gorice! Nakon serije katastrofalnih rezultata pod vodstvom Dinka Jeličića klupu turopoljskog prvoligaša preuzeo je dosadašnji trener zagrebačkog trećeligaša Kustošije, a u Varaždinu je njegova momčad pokazala ono što se od nje i očekuje, borbenost i efikasnost, što je bilo dovoljno za konačnih 2:4!

Nije sve bilo 'glatko', već u prvom poluvremenu je zbog ozljede teren morao napustiti kapetan Mrzljak, a trebalo je za ovu pobjedu i malo sreće, jer su Varaždinci propustili nekoliko sjajnih prigoda, no, u konačnici je ovo slavlje itekako zasluženo.

Vidović nije iznenadio s početnom postavom, jer je i u prošlom kolu u Puli, prije reprezentativne pauze, Krešo Krizmanić krenuo na klupi, dok je u prvih 11 na stoperskoj poziciji pored Maloče bio Mateo Leš...

Iako je domaćin bolje otvorio dvoboj, prva prilika bila je Gorice, kad je Rukavina najavio sjajnu partiju i opasno pucao iz daljine, dok je Zelenika tu loptu nekako odbio preko gola. Uzvratio je na drugoj strani Šego, ali njegov pokušaj nije ozbiljnije ugrozio Banića.

Prvi problem za trenera Vidovića dogodio se u 17. minuti, kad je na travnjaku ostao ležati Mrzljak, pa je umjesto njega u igru prinudno morao Andrej Lazarov. No, sve je bilo lakše kad je nekoliko minuta kasnije Gabrijel Rukavina iskoristio pogrešku domaće obrane i s desetak metara jednu loše očišćenu loptu zakucao u mrežu za svoj prvijenac u dresu Gorice, na posudbi iz Dinama.

Sve je to poprilično šokiralo Varaždince, koji su u 27. minuti ponovno kapitulirali. Rukavina je probio po lijevoj strani, ubacio na peterac, gdje Matavž nije uspio uputiti udarac, ali je lopta stigla na drugu vratnicu do Mitrovića, koji hladnokrvno poentira.

Domaći su odgovorili u 31. minuti, kad je Mitrovski uzdrmao okvir gola ove subote pomalo nesigurnog Banića.

Varaždin je zaostatak smanjio samom finišu prvog dijela, kad je Šego majstorski proigrao Leona Belcara, koji je 'probio' loše postavljenog vratara Gorice, koja je u prvom dijelu uputila tri udarca prema suparničkim vratima, a zabila je dva pogotka.

Vidović se nije odlučio ništa mijenjati na poluvremenu, ali je prve dvije zamjene napravio nakon nekoliko minuta igre u nastavku. Ante Matej Jurić je ušao umjesto ozlijeđenog Matavža, dok je povratnik Majstorović zauzeo mjesto strijelca Mitrovića.

Uslijedila je inicijativa domaće ekipe, koja je 'pritiskala' obranu Gorice, ali do izjednačujućeg pogotka nije uspjela doći. Upravo suprotno, jer je u 78. minuti bljesnula jedna kontra gostiju, Jurić je izbacio Pršira, koji je poslagao dvojicu suparničkih čuvara i onda hladnokrvno zabio u nebranjeni dio mreže.

Baš kao i u prvom dijelu, Gorica je i u nastavku brzinski došla i do novog pogotka, a ovaj put je Pršir u kontri proigrao Jurića, koji je snažno pucao u prvi kut i kroz noge Zelenike zabio ključni gol na utakmici. Mogao je Jurić u finišu još dvaput poentirati iz sličnih situacija, ali je prokockao dvije slične kontre gdje je išao sam prema protivničkom vrataru...

Dobro je u konačnici sve završilo, jer je prvo u 90. minuti Drožđek sjajnu asistenciju petom pretvorio u drugi gol Varaždina, a da je Lamine Ba glavom zabio 'zicer' u drugoj minuti sudačke nadoknade, možda bi bilo i velike drame u samoj završnici.

Ovako, Gorica slavi devetu ovosezonsku pobjedu, prvu nakon više od mjesec dana, prvu pod vodstvom novog trenera Rajka Vidovića. Neka ih bude što više do kraja sezone...

Nažalost, zbog ozljede je travnjak napustio i Munksgaard, ali se nadamo kako će se svi oni oporaviti do dvoboja s Lokomotivom, a nadamo se i skorašnjem povratku Ndockyta u sastav.

Gostovanje kod Lokosa na rasporedu je iduće subote, a onda 13. travnja na Gradski stadion stiže Dinamo!

 

 (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli