Novosti Sport Događanja

Veliki izazovi pred turopoljskim klubovima

27.09.2019. / Petar Brnada

Pred većinom turopoljskih klubova ovoga vikenda veliki su izazovi. Nakon neočekivanog prvenstvenog poraza u Koprivnici, te domaće pobjede u hrvatskom kupu nad Zagrebom, Gorica ove nedjelje gostuje u Zaprešiću kod posljednjeplasiranog Intera. U ovom kolu pobjeda za Goričane gotovo je imperativ jer ispred njih su utakmice protiv Osijeka, Dinama, Rijeke, te Hajduka u kupu i prvenstvu. Zaista, pred našim prvoligašem su trenuci istine.

Kurilovec, izuzetno ovog vikenda igra svoju utakmicu u nedjelju zbog odigravanja kup utakmice s Istrom. Bilo je to sjajno izdanje naših nogometaša i velika je šteta što nije bilo malo više sreće i smirenosti da se u ovoj utakmici ostvari pozitivan rezultat i prolazak dalje. No, vrijeme je za povratak u trećeligašku stvarnost, dolazi Vrbovec, a sve osim pobjede Kurilovca bilo bi iznenađenje.

Nakon povratka Batovanje, Lukavec je u kupu NSZŽ-e na domaćem terenu pobijedio Zelinu, te s velikim entuzijazmom gleda prema vikendu. U prvenstvu Lukavec je još uvijek bez pobjede, a protivnik je prvoplasirani Karlovac koji još nije izgubio utakmicu. Da li će doći do prekida obje serije vidjeti ćemo u subotu. Nakon lošeg ulaska u sezonu, Gradići su povezali tri dobre utakmice gdje su ugrabili sedam bodova i nadaju se nastavku serije protiv dobre momčadi Segeste iz Siska.

Pred vodećom momčadi JŽNL Poletom iz Buševca nekoliko je teških prvenstvenih utakmica, a prva na rasporedu je ove nedjelje u Ivaniću. Nakon dviju sjajnih pobjeda, Lomnica pred sobom ima teško gostovanje u Jakovlju, no pokazali su da mogu. Dvije naše momčadi, Turopoljac i Klas ove sezone još nisu osvajale bodove u gostima. Klas je razočaravajuće krenuo u sezonu, trenutno su na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice i u nedjelju gostuju u Zdencima. Lako neće biti ni Turopoljcu koji je još uvijek bez svog najboljeg igrača Milatovića zbog ozljede, a pred kojim su dvije gostujuće utakmice, za početak ove nedjelje gostuju u Rakovcu.

Derbi 1. ŽNL igra se u Vukovini gdje gostuje Lonja. Biti će to dvoboj dviju kvalitetnih momčadi koje bi trebale pružiti odličan nogomet za ovaj stupanj natjecanja. Lako neće biti Mraclinu koji u subotu gostuje u Vezišću kod Milke Trnine. Nedjelju u jutarnjem terminu igraju Meštrica i Vatrogasac, a popodne Mladost iz Obrezine ugošćuje Dinamo Hidrel, kao i Posavec Ostrnu. U 2. ŽNL Kupa na domaćem terenu traži nastavak dobre serije protiv Slobode iz Gradeca, a Turopolje se nada prvoj prvenstvenoj pobjedi protiv gostiju iz Brezina.

 

RASPORED

1. HNL, 10. kolo

Inter Zaprešić – Gorica 

 

3. HNL Središte, 6. kolo

Kurilovec – Vrbovec

 

4. HNL Središte, 7. kolo

Lukavec – Karlovac 1919, Gradići – Segesta

 

JŽNL, 7. kolo

Naftaš Ivanić – Polet, Dinamo (J) – Lomnica, Vatrogasac – Klas, Rakovec – Turopoljac

 

1. ŽNL, 7 .kolo

Milka Trnina – Mraclin, Ban Jelačić (V) – Lonja, Posavec – Ostrna, Meštrica – Vatrogasac, Mladost (O) – Dinamo Hidrel, Buna – slobodna

 

2. ŽNL, 4. kolo

Kupa – Sloboda, Turopolje – Mladost (B)

Podijeli