Novosti Sport Događanja

Veliko priznanje za Dianu Reščić Breko i HOK Gorica!

19.06.2020. / Damir Žbulj

Još jedno priznanje stiglo je u Veliku Goricu, točnije u redove Hrvatskog odbojkaškog kluba Gorica! Diana Reščić Breko imenovana je na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza u Odbor HOS-a za trenersku struku, u kojem su još istaknuti sportski djelatnici. Predsjednik je Tomica Rešetar, trener i član stručnog stožera HAOK Mladost, a članovi su i Ivica Đolonga, trener odbojkaša Varaždina, Saša Ivanišević, trener odbojkašica Mladosti, Miodrag Stojaković, trener odbojkašica Poreča i izbornik mlađih selekcija te proslavljena imena hrvatske odbojke poput Tomislava Ćoškovića, Mirele Delić te Emanuele Zanini, izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije.

Velika je to čast i za Dianu Reščić Breko, za cijeli klub te članice i članove HOK Gorica, kao i za velikogoričku odbojku u cjelini.

Početkom tjedna održana je 16. izborna skupština Hrvatskog odbojkaškog saveza na kojoj je novi mandat na mjestu predsjednika jednoglasno dobio Ante Baković.

"Ovakva podrška zaista daje veliki vjetar u leđa za dalje, ali pokazuje i da smo na pravom putu i da Savez radi dobar posao. Hvala Vam na tome! Prije tri godine smo zatekli Savez na rubu bankrota, s neizvjesnim ishodom, oslabljenim reprezentacijama i bez puno nade u budućnost. Danas smo, unatoč svim problemima i nedaćama, jedan od najpouzdanijih partnera CEV-a i FIVB-a, voditelji i sudionici nekoliko EU projekata, otplatili smo sva dugovanja i utrostručili proračun Saveza. Imamo velike planove i visoke ambicije. Ipak, sve to ne možemo postići bez čvrste i stabilne baze. Upravo zbog toga ćemo u ovoj, svima nama kriznoj godini, nastojati na najbolji mogući način pomoći našim klubovima," istaknuo je Baković pa dodao:

"Mir, stabilnost i kontinuitet su najvažniji preduvjeti za uspjeh. Ne mogu biti sretniji što smo konačno svi zajedno na istom putu i koračamo nikad sigurniji u velike pobjede i uspjeh hrvatske odbojke. Hvala vam još jednom na povjerenju, siguran sam da ga nećemo iznevjeriti!“

U novom Upravnom odboru HOS-a su Ante Baković, Vladimir Brnečić, Duško Živković, Željko Jurčević, Sandra Baturina, Vedran Juravić, Arduino Popović, Petar Sprčić, Damir Zec, Ksenija Vržina, Dr. Ivan Fattorini, Katarina Barun Šušnjar i Vlado Bagarić.

Predstavljena je i marketinška strategija kroz viziju i misiju Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Vizija je - 'Odbojka u svakom domu za bolju budućnost', a misija 'Neprestano radimo na promociji i razvoju odbojke'.

Ove sezone domaće prvenstvo se zbog pauze i prekida natjecanja radi pandemije koronavirusa više neće igrati, no, potvrđeno je kako će se završnica Kupa Snježane Ušić, koji nosi ime prerano preminule hrvatske i naše velikogoričke odbojkaške legende, igrati 12. rujna u Zadru. 

 

Podijeli