Novosti Sport Događanja

Krizmanić, Špikić i Čolina ponovno na Bišćanovom popisu

21.09.2020. / Damir Žbulj

Mladi Velikogoričani Dario Špikić, Krešimir Krizmanić i David Čolina ponovno su se našli na popisu izbornika U-21 hrvatske reprezentacije Igora Bišćana.

Hrvatsku očekuje nastavak kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo, utakmice protiv San Marina i Grčke.

Krizmanić i Špikić brane boje Gorice, a imaju značajnu minutažu kod trenera Dambrauskasa, dok je Čolina nogometaš splitskog Hajduka.

Dvoboj protiv San Marina igra se 8. listopada u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, a pet dana kasnije na rasporedu je gostovanje u Grčkoj.

Mladi Vatreni su na trećem mjestu ljestvice s deset bodova iz šest utakmica, Škotska ima bod prednosti, Grci imaju 13 bodova, dok je na vrhu Češka s 15 bodova, ali iz sedam odigranih dvoboja.

Na Bišćanovom popisu tako su vratari Adrian Šemper, Ivan Nevistić i Dominik Kotarski, braniči Borna Sosa, Boško Šutalo, Marin Šverko, Bruno Bogojević, David Čolina, Joško Gvardiol, Martin Erlić te Krešimir Krizmanić, vezni igrači Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Mario Ćuže, Mihael Žaper, Ivan Dolček, Darko Nejašmić i Dario Špikić te napadači Sandro Kulenović, Petar Musa i Dario Vizinger.

Pretpoziv je dobio Josip Mitrović, još jedan igrač Gorice, koji je u redove turopoljskog prvoligaša nedavno stigao iz Rijeke, a prošlu sezonu odradio je na posudbi u zaprešićkom Interu. Dambrauskas mu u otvaranju nove sezone daje dosta minuta...

Branič Krizmanić je iskoristio priliku i ozljedu Jovičića te je postao dio početne postave, ofenzivac Špikić je na prošlom okupljanju upisao asistenciju u domaćoj pobjedi nad Grčkom, a u novoj prvenstvenoj sezoni već zabio dva pogotka, dok je lijevi bek Čolina prvotimac Hajduka, a sudjelovao je prošli tjedan i u europskoj pobjedi kod makedonske Renove. U četvrtak ga očekuje gostovanje kod turskog velikana Galatasaraya.

(Foto: HNK Gorica)

 

 

Podijeli