Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin Čolina odveo Hajduk prema novom slavlju: Protiv Gorice nas čekaju dvije najbitnije utakmice sezone

07.03.2021. / Damir Žbulj

Splitski Hajduk upisao je treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a u 2:0 slavlju protiv Varaždina veliki doprinos dao je i Velikogoričanin David Čolina, koji je u osmoj minuti zabio prvi pogodak na susretu.

Hajdukov lijevi bočni pucao je desnom nogom s ruba šesnaesterca nakon jednog odbijanca, lopta je na putu dotaknula nekoga iz obrane Varaždina i završila u mreži.

"Dosta nam je pomoglo to što smo rano postigli oba pogotka. Do kraja utakmice smo im pružili jako malo šansi, imali smo možda jednu opasnu situaciju, defenzivno smo sve odradili fantastično. Zadnje četiri utakmice nismo primili gol i vidi se napredak u tom dijelu."

Drugi pogodak pao je u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nakon što je Stanko Jurić ubacio u suparnički kazneni prostor, a Kerim Memija glavom je prevario svog vratara i poslao loptu u mrežu. 

Čolina je propustio nekoliko prošlih utakmica zbog ozljede, no, vratio se na pravi način.

"Naravno da mi je jako drago radi ovog gola, pogotovo jer sam neko vrijeme bio van terena zbog ozljede. Vratio sam se na najljepši mogući način, pogotkom!"

"Trener nam daje dosta veliku slobodu, to nam odgovara i to se može vidjeti po rezultatima."

Čolinu sada čekaju dva okršaja s 'njegovom' Goricom u razmaku od samo tri dana. Prvo će na Gradskom stadionu u subotu 13. ožujka igrati prvenstveni okršaj, a onda će se 16. ožujka na istom mjestu boriti za plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. 

"Možda su to dvije najbitnije utakmice ove sezone, ako se to može tako reći. Gorica je ispred nas na prvenstvenoj tablici, a u Kupu želimo doći do samog kraja. Bit će dosta teško, očekujem 'tijesne' utakmice. Dat ćemo sve pod sebe i pokušat ćemo pobijediti u oba susreta," poručio je mladi velikogorički nogometaš na privremenom radu u Splitu. 

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 22 +33 51
2. Osijek 23 +20 51
3. Gorica 23 +19 46
4. Hajduk 22 0 32
5. Rijeka 22 -2 32
6. Šibenik 24 -5 26
7. Slaven Belupo 22 -8 22
8. Varaždin 24 -17 22
9. Lokomotiva 23 -20 20
10. Istra 1961 23 -20 17

Podijeli