Novosti Sport Događanja

Velikogoričanka Dora Krsnik i naše rukometne kraljice osvojile europsku broncu!

20.12.2020. / Damir Žbulj

Naše rukometne kraljice još su jednom šokirale Europu, veličanstvenom partijom i spektakularnom pobjedom nad domaćinom Danskom zaslužile su brončanu medalju na ovom Europskom prvenstvu, koje će zlatnim slovima biti upisano u povijest hrvatskog sporta.

U dvoboju za treće mjesto izabranice Nenada Šoštarića slavile su s 25:19 te su opet pokazale i dokazale da su najbolje i najjače kada je bilo najpotrebnije i da ih poraz u polufinalu od favoriziranih braniteljica naslova Francuskinja nije uzdrmao, nego naprotiv, samo probudio dodatnu snagu i inat. Odigrale su fenomenalnu obranu, protiv koje protivnice u drugom poluvremenu gotovo punih 20 minuta nisu imale rješenja. U tom razdoblju, nakon 18:18 na semaforu, Hrvatice su zabile šest golova u nizu, nisu primile niti jedan i tako odlučile ovaj dvoboj i bez neizvjesne završnice.

Jedna od ključnih karika ove sjajne reprezentacije bila je i naša Velikogoričanka Dora Krsnik, neprelazna u obrani, dok je u ovom dvoboju u napadu bila zadužena za izvođenje sedmeraca, u brončanu pobjedu ugradila je dva pogotka iz tri pokušaja. 

Briljirale su kapetanica Katarina Ježić i Stela Posavec s po pet golova, a senzacionalna Tea Pijević imala je čak 15 obrana!

Ana Debelić, koja je zaslužila svoje mjesto u All-Star postavi ovog natjecanja, precizna je bila četiri puta, Ćamila Mićijević dodala je tri komada, Paola Posavec i Josipa Mamić protivničku mrežu tresle su po dva puta, a po jednom su to napravile i Dejana Milosavljević i Andrea Šimara

Broncu će oko vrata stavit će još i druga vratarka Lucija Bešen pa Larissa Kalaus, Tena Japundža, Marijeta Vidak, Valentina Blažević i Kristina Prkačin, ali i izbornik Šoštarić te njegova pomoćnica Snježana Petika. 



Svim curama i stručnom stožeru apsolutno svaka čast, jedina je šteta što Dora i naše sportske junakinje, zbog aktualnih epidemioloških mjera, neće imati doček kakav su zaslužile. No, bit će prilike i za fešte i za slavlje, ovaj rezultat i uspjeh neće se tako brzo zaboraviti!

Hrvatske rukometne reprezentativke su na ovom specifičnom Europskom prvenstvu pobjeđivale Mađarsku, aktualne svjetske prvakinje Nizozemke, Srbiju, Rumunjsku, Njemačku i na kraju Dansku. Poražene su tek od finalistica, rukometnih velesila Norveške i Francuske.

Bronca je ispunjenje sna, kojeg su se naše rukometašice usudile sanjati!

(Foto: HRS)

Podijeli