Novosti Sport Događanja

Velikogoričanka Lea Cvetnić pozvana u hrvatsku odbojkašku reprezentaciju!

03.04.2021. / Damir Žbulj

Velikogorička odbojkašica Lea Cvetnić svojom je kvalitetom i igrama za talijanski klub Millenium Brescia zaslužila poziv izbornika Danielea Santarellija za nastupe u hrvatskoj reprezentaciji.

Hrvatice ove godine od svibnja do rujna čekaju nastupi na tri 'fronta', u Zlatnoj skupini Europske lige, u Challenger kupu te na Europskom prvenstvu u Zadru od 19. do 26. kolovoza.

Stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza je bivši igrač Gorice Frane Žanić, koji je dodatno pojasnio aktualnu situaciju: "Izbornik prati rad igračica kroz sezonu. I tu baš moram reći da je čak malo zabrinut jer dosta reprezentativki nije imalo veliku minutažu u svojim klubovima. Baš zato je zamislio da se kroz natjecanja pripremamo za krunu sezone, a to je Europsko prvenstvo, kojem smo mi u Zadru jedni od suorganizatora."

"Krajnji je cilj zapravo osigurati dogodine nastup na Svjetskom prvenstvu, obzirom da se zbog koronavirusa neće održavati kvalifikacije, već će se ekipe plasirati prema FIVB rejtingu. Mi smo trenutno na 24. poziciji, a da bi bili sigurni trebamo se spustiti negdje oko 19. ili 20. mjesta. Za to nam je potrebno izboriti finale Europske lige i Challenge kupa te četvrtfinale Europskog prvenstva. Možda zvuči ambiciozno, no isto tako, mislimo i da je realno. Mi ćemo u Savezu napraviti sve da im osiguramo najbolje moguće pripreme, a na pritisak kojeg nose ovakva velika natjecanja igračice će se morati znati nositi," dodao je trener Žanić, koji će s reprezentativkama i našom Leom odraditi prvi dio priprema, od 25. travnja u Zadru.

Uz njega će povremenom biti i Mirela Delić, koja će biti i na raspolaganju izborniku.

Na Santarelijevu popisu su, uz 22-godišnju Leu Cvetnić još i primačice-pucačice Matea Ikić, Lucija Mlinar, Katarina Pavičić, Karla Klarić i Laura Miloš, organizatorice igre su Lea Deak i Klara Perić, na dijagonali su Samanta Fabris, Sanja Gamma, Dinka Kulić, srednje blokerice su Božana Butigan, Martina Šamadan, Beta Dumančić i Ema Strunjak, poziciju libera drže Rene Sain i Nikolina Božičević.

Pretpozive su dobile Katarina Luketić, Andrea Mihaljević, Karla Antunović, Lara Štimac, Mirta Freund, Izabela Štimac i Astrid Popić.

Lea je krenula u Azeni, u dresu zagrebačke Mladosti i Ribola Kaštela osvajala je titule i trofeje prvakinja Hrvatske, nastupala je za mlađe hrvatske selekcije, a posljednje četiri sezone svoju karijeru gradi u Italiji. Počela je u Caserti, igrala je za Romu i Sassuolo, a sada je igračica prvoligaškog kluba Banca Valsabbina Millenium Brescia.

Želimo hrvatskim odbojkašicama i našoj Velikogoričanki puno uspjeha u svim ovogodišnjim izazovima.

Podijeli