Novosti Sport Događanja

Velimir Šandor među dobitnicima nagrade "Franjo Bučar"

17.01.2017. / Nefertum IT
U Središnjem državnom uredu za šport, jučer su na prigodnoj svečanosti podijeljene državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2016. godinu. Nagrada „Franjo Bučar“ najviše je priznanje koje naša država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta. Dodijeljene su tri nagrade za životno djelo i dvanaest godišnjih nagrada, a laureatima su ih uručili v.d. zamjenik državne tajnice dr. sc. Krešimir Šamija i prof. dr. sc. Damir Knjaz, predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport.

Među petanest dobitnika priznanja našao se i naš Velikogoričanin, Velimir Šandor koji je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio brončano odličje u bacanju diska.

sandor velika.jpg

Za postignuti rezultat nagrađen je godišnjom nagradom koju su uz njega primili i; Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Mirela Šikoronja Ivanči, te stolnoteniska reprezentacija koju su činili Helena Detar Karić i Anđela Mužinić.

Državnu nagradu „Franjo Bučar“ za životno djelo primili su; Jelica Pavličić Štefančić, Luciano Sušanj i posmrtno dr. Ivo Vidović.

Podijeli