Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Bjelica nahvalio Kurilovčane: Imaju dobrog trenera i kvalitetu za Drugu HNL

16.11.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca nisu uspjeli prirediti senzaciju protiv snažnog Osijeka u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, no, nemaju za čime žaliti. Pružili su hrabar otpor, ali gosti iz Slavonije, koji su pod vodstvom sjajnog Nenada Bjelice prvi pratitelji zagrebačkom Dinamu, jednostavno su bili prejaki...

"Pobjeda nije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Svi koji su igrali su pokazali maksimalnu ozbiljnost što je najvažnije na ovakvim utakmicama. Kad izađeš na teren ozbiljan, onda dolazi do izražaja i razlika u kvaliteti. Drago mi je zbog igrača koji su postigli golove, ali i svih drugih koji su nastupili i ostvarili pobjedu. Dobro je bilo da smo zabili gol prije kraja prvog poluvremena što nam je dalo određenu mirnoću u drugom dijelu," između ostalog je poručio Bjelica nakon pobjede u Kurilovcu.

-->> Osijek ispisao povijest na Udarniku: Debijađi prvo ime Kurilovca, Bijelo-plavi rutinski prošli u četvrtfinale Kupa

Šteta što je povijesni dvoboj na Udarniku stigao u ovo vrijeme pandemije koronavirusa, jer brojni turopoljski ljubitelji nogometa nisu mogli nazočiti ovom spektaklu.

Bjelica je pohvalio Kurilovčane: "Protivnik je kvalitetan za jednog trećeligaša, momčad koja želi nadigravanje. Ima među njima igrača koji su ranije nastupali na ozbiljnoj razini, imaju dobrog trenera i kvalitetu za plasman u Drugu ligu što im i želimo. Što se nas tiče, od ponedjeljka krećemo s pripremama za nastavak prvenstva. Nadam se da će nam se reprezentativci vratiti zdravi, oni koji su trenutno izvan stroja da će se oporaviti te da ćemo se kompletirati. Kao i uvijek nadam se pobjedi i u toj, sljedećoj utakmici."

Bijelo-plavi nisu na Udarnik stigli praznih ruku, na kraju su dobili i ono po što su došli, plasman među osam najboljih u Kupu, a Kurilovcu su zaželjeli da iduće sezone uđe u drugoligaško društvo.

"Za Kurilovec je dvoboj s Bijelo-plavima bio povijesni i vjerovali su, nakon izvlačenja parova, da će se na njihovom Udarniku okupiti mnoštvo ljubitelja nogometa. I naš im je prvoligaš pritom 'išao na ruku' dogovorom da se ovaj ogled upriliči tijekom vikenda, a ne kako je to za Kup uobičajeno, radnim danom. No, razočaranje je za našeg domaćina bila kasnija odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, koju dakako mora provoditi i HNS, da se gledateljima uskraćuje dolazak na utakmice. Utjeha im je bio izravan prijenos u programu HNTV-a, pa su ipak mogli pogledati kako su se njihovi Crveno-crni suprotstavili momčadi Nenada Bjelice. Ljudima iz NK Kurilovec zahvaljujemo na gostoprimstvu, razmijenili smo i poklone prije početka susreta, a odlazeći iz Turopolja smo im poručili kako bi nam bilo drago da ih sljedeće sezone vidimo među drugoligašima," poruka je iz NK Osijek, koji u Drugoj HNL ima svoju drugu ekipu. 

Utakmica je bila u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV), što je svakako veliko priznanje i za NK Kurilovec.

"Prvih desetak minuta bili smo pod dojmom, ali smo ostatak prvog dijela jako dobro kontrolirali utakmicu i nismo Osijeku dali puno toga. Opet, na jednu grešku oni su nam poentirali pred kraj poluvremena. U nastavku smo se morali malo više otvoriti, probati nešto napraviti, ali smo im tada ostavili više prostora i svaku našu pogrešku su kaznili," zaključio je ovu priču Perica Vidak.

Njegovu momčad sada čeka 'pakleni' ritam utakmica, a prva u nizu igra se već u srijedu, na gostovanju kod Španskog.

Kurilovec je na trećoj poziciji ljestvice 3. HNL Središte s 26 osvojenih bodova, Trnje ima četiri boda prednosti, ali i tri odigrane utakmice više. Na vrhu je Jarun s 31 bodom i dva susreta više od velikogoričkog trećeligaša.

(Foto: NK Osijek) 

Podijeli