Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir novim pogotkom 'srušio' Real Sociedad, Špikić asistirao Petkoviću, Dinamo opet kiksao protiv Lokosa

11.02.2024. / Damir Žbulj

Ante Budimir iz tjedna u tjedna nastavlja sa sjajnom formom, koju je potvrdio novim pogotkom za svoju Osasunu. Naš gorički nogometni internacionalac i hrvatski reprezentativac zabio je odlučujući gol za slavlje na gostovanju u San Sebastianu kod Real Sociedada, ovosezonskog sudionika osmine finala Lige prvaka!

Budimir je poentirao početkom nastavka, glavom nakon kornera, a tih 0:1 [VIDEO] je ostalo do kraja dvoboja!

"Pokazali smo da smo prava ekipa! Sviđa mi se kako igramo, uživamo, pokazali smo zajedništvo," poručio je između ostalog nakon slavlja.

 

Ovo mu je treći pogodak u posljednjih šest utakmica, a u siječnju je precizan bio protiv Seville i Almerije.

Na terenu je Ante ostao do 74. minute, a ovo mu je bio 11. prvenstveni gol sezone, čime se nalazi pri samom vrhu ljestvice strijelaca La Lige! Isto toliko zabio je i Griezmann, a više imaju samo Morata, koji je zabio 13 te Dovbyk, Bellingham i Mayoral, koji su na 14 pogodaka.

Osasuna u narednom kolu dočekuje Cadiz, a trenutno je na 11. poziciji ljestvice Primere s 29 osvojenih bodova, devet manje od mjesta koje vodi u Europu, koje trenutno drži šestoplasirani Betis, idući suparnika Dinama u Konferencijskoj ligi, u četvrtak u Sevilli.

 

Nakon što je u prošlom kolu ušao s klupe i zabio u pobjedi protiv Gorice, Dario Špikić našao se u početnoj postavi Dinama na gostovanju kod Lokomotive, a istaknuo se u prvom dijelu sjajnim prodorom po desnom krilu i povratnom loptom i asistencijom za pogodak Petkovića.

Nažalost, Špikić se na poluvremenu nije osjećao najbolje, a Jakirović ga je morao izvaditi iz igre i ubaciti Japanca Kaneka.

"Špikić je bio tu da više napada i optereti njihova beka, asistirao je za naš prvi gol. Bilo mu je loše na poluvremenu, izašao je zbog vrtoglavice. Ali, planirali smo i s Kanekom, da uđe kad padne ritam pa da on dođe u više situacija što je i pokazao. Imamo četiri krila, uvijek rotiramo," pojasnio je odluku Jakir, prenosi službena klupska stranica.

Dinamo se u prvom poluvremenu dva puta vraćao iz rezultatskog zaostatka i tih 2:2 je ostalo do kraja utakmice. Lokosi su nedavno u zaostaloj utakmici 'razbili' Jakirovićevu momčad 3:0 i ako Plavi ne obrane naslov prvaka, jasno je gdje su ostali bez ključnih bodova.  

 

Dinamo je novim 'kiksom' propustio preskočiti Hajduk na drugom mjestu ljestvice, prije nedjeljne utakmice Splićana sa Slaven Belupom na Poljudu. U posljednjem dvoboju 22. kola SuperSport HNL-a lider Rijeka gostuje u Velikoj Gorici, od 17.10 sati, no, zbog vremenskih neprilika i obilnih padalina, upitno je hoće li se taj dvoboj danas uopće odigrati. 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli