Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir zabio za pobjedu nad Portugalom i za povijest Vatrenih: Bili smo dobri i kompaktni, bit ćemo dobro pripremljeni za Španjolsku

09.06.2024. / Damir Žbulj

Ante Budimir bio je jedan od junaka povijesnog hrvatskog slavlja na gostovanju u Portugalu! U Lisabonu se igrala posljednja provjera prije Europskog prvenstva, a Budimir je zabio pobjednički gol na startu drugog dijela za konačnih 1:2 na semaforu.

Bila je to prva pobjeda Vatrenih nad ovom sjajnom reprezentacijom u osmom međusobnom ogledu!

Hrvatska je povela već u osmoj minuti, nakon kaznenog udarca kojeg je izborio Kovačić, a realizirao kapetan Luka Modrić.

Portugalci su na samom otvaranju nastavka uspjeli izjednačiti ali se naša reprezentacija uskoro vraća u prednost. Pašalić je sjajno pucao iz daljine, uzdrmao gredu, a na odbijenoj lopti je majstorski glavom reagirao naš Ante...

[VIDEO]

Imao je Budimir u prvom dijelu još dvije fantastične prilike, nije nažalost bio priseban, a tijekom ovog dvoboja i Portugalci i Hrvati bili su itekako opasni pred suparničkim vratima.

Međutim, Vatreni u Njemačku na Euro idu u pobjedničkom raspoloženju!

Prva utakmica sa Španjolcima na rasporedu je iduće subote, 15. lipnja, od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Slijede okršaji s Albanijom i Italijom, a prikazano protiv Portugalaca daje nam pravo na optimizam, prolazak skupine, a onda što bude...

"Pašalić je odlično primio loptu, pogodio prečku, a svi su bili iznenađeni njegovom vrhunskom kontrolom. Tada sam uspio iskoristiti nepažnju portugalskih braniča i ostao mi je najslađi dio, samo završiti akciju", opisao je zbivanja u ključnoj, 56. minuti.

"Uvijek je lijepo ispisati povijest. Mislim da je bila dobra utakmica, isprobali smo mnogo stvari i dobili odgovore i rješenja. Bili smo dobri, kompaktni, zajedno djelovali u obrani i napadu, znajući da Portugal teži posjedu. Imali smo još dobrih situacija, pogotovo u prvom poluvremenu. Izdržali smo pritisak, bilo je dobrih stvari i mislim da ćemo biti dobro pripremljeni za Španjolsku", dodao je Budimir, prenosi hns.team.

I Ante Budimir i Marcelo Brozović su u ovom susretu krenuli od prve minute. Ante je na terenu bio do 67. minute, kad je ušao Bruno Petković, dok je umjesto Brozovića u 75. minuti ušao Nikola Vlašić. 

 

Hrvatska će snage sa Španjolcima odmjeriti u Berlinu, a dobar rezultat mogao bi usmjeriti Vatrene na pravi put na Europskom prvenstvu.

"Bit će to utakmica visoke razine, kao što će biti sve na Europskom prvenstvu. Imamo neka iskustva s njima, i dobro je da smo iskusili ovu utakmicu s Portugalom. Sigurno možemo i još bolje, a najvažnije je to pokazati u Berlinu, za dobar start. Idemo korak po korak", rekao je Budimir.

Podijeli