°C 17

[VIDEO] Dominik Počekal svjetski juniorski prvak!

03.08.2019.

Damir Žbulj

Fantastičan uspjeh ostvario je Dominik Počekal u dresu hrvatske reprezentacije na juniorskom WPA Svjetskom prvenstvu u Nottwilu, gdje je u svojoj kategoriji F52-57 bacanja diska stigao do zlatne medalje i naslova svjetskog juniorskog prvaka!

Član velikogoričkog AKOSI Uspon je disk bacio 25,24 metra, što mu je bilo dovoljno za najsjajnije odličje. Srebrni je bio Luka Bukša (AK Spektar Pula), koji se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popeo s daljinom 22,80 m.

-->> Usponovac Dominik Počekal brani boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

Dominiku je u Nottwilu pripala čast da na svečanom otvaranju nosi natpis Republike Hrvatske, a očekuju ga još nastupi u bacanju kugle i koplja.

 


Hrvatsku paraatletsku reprezentaciju do kraja godine očekuju nastupi od 16. do 17. kolovoza na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Češke u Olomovcu, od 29. do 30. kolovoza WPA GP MITING PARIZ, 15. rujna na rasporedu je Otvoreno prvenstvo Srbije, od 22. rujna nastup na Međunarodnom paraatletskom mitingu ZAGREB OPEN, 29. rujna Ekipno prvenstvo Hrvatske u Vinkovcima i vrhunac sezone bi trebao biti na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubaiju od 6 do 15. studenog.

Sva nadolazeća natjecanja kvalifikacijskog su karaktera za Paraolimpijske igre u Tokiju.

(Foto: HASOSI)