Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Drama u Karlovcu za vrijedan bod: Ceković u zadnjim sekundama 'ukrao' loptu i asistirao za gol Čakarića

17.09.2023. / Damir Žbulj

Na spektakularan način osvojili su rukometaši Gorice bod na gostovanju u Karlovcu, prvi ove sezone nakon minimalnog poraza u prvom kolu od Varaždina.

Domaćin je u samoj završnici imao pogodak prednost, njihova trenerica Tatjana Rašić pozvala je minutu predaha, Karlovčani su krenuli u potvrdu slavlja, ali je sjajni Ceković osvojio loptu, vrhunski bacio u kontru Čakariću, koji je hladnokrvno poentirao za konačnih 28:28 na semaforu!


Kapetan Ceković je u ovom dvoboju preuzeo maksimalnu odgovornost, utrpao je na kraju devet komada, čak šest je zabio s linije sedam metara, uz jedan promašaj.

Briljirao je i još jedan povratnik, Ivan Laljek, koji je postigao osam golova i podijelio čak šest asistencija!

Juro Čakarić se na kraju zaustavio na četiri pogotka, tri je dodao Vid Starčević, ovosezonsko pojačanje, dok je Jakov Dujić dvaput bio precizan. Jedan gol dodali su i Maksimilijan Jurić i Zvonimir Turkalj.

Marin Sorić imao je šest obrana...

Momčad Ivana Dragića je u otvaranju utakmice imala i četiri pogotka prednosti, ali je do poluvremena Karlovac uspio uhvatiti priključak te čak i povesti, na ulasku u nastavak dvoboja.

U drugom poluvremenu vodila se prava borba, ekipe su se u nekoliko navrata izmjenjivale u vodstvu, Goričani su nekoliko puta imali 'plus dva', dok je Karlovac imao tek minimalnu prednost...

Na kraju, bez pobjednika, možda i najpravednije.

"Nisam zadovoljan, pripremali smo se dobro i vjerovali smo da možemo uzeti dva boda. Znali smo da je teško gostovanje, da su dobro odigrali protiv Sesveta. Opet nam je kao i protiv Varaždina falilo koncentracije kod šuta. Bili smo bliže pobjedi, ali čestitam protivniku na borbenoj utakmici, uz ovakvu publiku je lakše igrati. Ova liga se čini da će biti jača nego u prošloj godini, nadam se da ćemo biti pri vrhu i boriti se za treće mjesto jer stvarno dobro radimo, kvalitetu imamo. Trebali smo ranije prelomiti utakmicu. Promašili smo naše prilike i pokazali karakter, vratili se i uzeli bod," poručio je trener Dragić.

U domaćim redovima Leon Hrvojević je zabio čak 11 golova, a Mateo Kajba je imao 13 obrana.

"Gledajući utakmicu u kompletu možemo biti zadovoljni. No, kada gledamo zadnjih par minuta gdje smo imali vodstvo i trebali završiti utakmicu u svoju korist, onda smo nezadovoljni. Utakmica se od početka razvijala kako smo najavili, znali smo da će biti obrambeno teška i trkački naporna. Bilo je puno preokreta tako da ispada kako je ovo najrealniji rezultat, ali opet nam je žao što nismo uspjeli sačuvati dva boda," komentirala je trenerica Karlovca.

U idućem kolu u Veliku Goricu stiže hrvatski prvak Zagreb, koji je nakon poraza od njemačkog Kiela smijenio Slavka Golužu i za prvog trenera postavio Andriju Nikolića, višegodišnjeg uspješnog trenera Gorice, koji se ovog ljeta vratio u Zagreb na mjesto Golužinog pomoćnika. Na klupi će biti i Božidar Jović i bit će zanimljivo vidjeti kako će to funkcionirati. Ne u domaćem prvenstvu, jer je Zagreb i dalje veliki favorit protiv svih suparnika osim našičkog Nexea, nego u Europi. U Gradsku sportsku dvoranu vratit će se još jednom i bivši Goričani Davor Ćavar, Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna...


PAKET24 PREMIJER LIGA LIGA A
1. Zagreb 2 2 0 0 73:51 4
2. Varaždin 1930 1 1 0 0 28:27 2
3. Osijek 2 0 2 0 54:54 2
4. Sesvete 2 1 0 1 58:60 2
5. Trogir 1 0 1 0 25:25 1
6. HRK Gorica 2 0 1 1 55:56 1
7. Karlovac 2 0 1 1 52:56 1
8. Moslavina 2 0 1 1 50:66 1

 

(Foto: HRS)

Podijeli