Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Jozo Šimunović pogotkom proslavio novi naslov prvaka sa Celticom!

04.05.2019. / Damir Žbulj

Jozo Šimunović, dečko iz Gornje Lomnice na privremenom radu u Glasgowu, osvojio je sa Celticom novi naslov nogometnog prvaka Škotske, a feštu je dodatno uveličao pogotkom u 3:0 pobjedi na gostovanju kod Aberdeena.

Mrežu suparnika je 24-godišnji branič zatresao početkom nastavka, za 0:2 na semaforu. Nakon kornera je bio najviši u skoku i glavom je majstorski svladao suparničkog vratara.

 

Ovo mu je drugi gol u završnici prvenstva, u prošlom kolu bio je igrač utakmice i strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Kilmarnocka pa su škotski mediji i navijači Celtica puni pohvala za našeg 'Turopoljca'. U početku sezone imao je problema s ozljedom koljena, propustio je dosta utakmica, ali je u posljednje vrijeme standardni dio čvrste obrane The Bhoysa. Posljednjih pet utakmica odigrao je od početka do kraja, a Celtic nije primio niti pogotka.

"Bio mi je to najdraži trenutak u dresu Celtica. Stvarno uživam posljednja dva mjeseca i samo trebam nastaviti u tom smjeru. Vjerujem da će biti još sretnih trenutaka u budućnosti," rekao je Jozo, koji je 'procvjetao' pod vodstvom trenera Neila Lennona.

Celtic na vrhu ljestvice ima nedostižnih 12 bodova prednosti ispred najvećeg rivala Rangersa, koji do kraja sezone imaju za odigrati još tri utakmice.

Šimunović je sa zagrebačkim Dinamom osvojio tri naslova prvaka Hrvatske te po jedan Kup i Superkup. U redove škotskog velikana stigao je 2015. godine i sa Celticom je osvojio već četvrti trofej šampiona Škotske, uz dva Kupa i tri Liga kupa.

Jozo 25. svibnja ima priliku za novo slavlje, u finalu škotskog Kupa Celtic igra protiv Heartsa.

Za Hrvatsku je nastupao u svim mlađim dobnim kategorijama, bio je kapetan U-17, U-19 i U-21 selekcije, ali priliku za seniorsku nacionalnu izabranu vrstu nije dočekao.

Podijeli