Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Lukavec slavio u derbiju i zadržao minimalnu prednost na vrhu, Abazi prvo junak pa tragičar Gradića

07.11.2020. / Damir Žbulj

Novu sjajnu partiju pružili su nogometaši Lukavca, koji su u lokalnom derbiju s 3:1 nadigrali Gradiće te su tako nastavili svoju fenomenalnu seriju i zadržali vodeće mjesto na ljestvici 4. NL Središte Zagreb.

Armin Abazi bio je prvo junak gostiju pa tragičar, jer je u 18. minuti zabio za izjednačenje, pritom dobio i javnu opomenu kod proslave pogotka, a onda na isteku prvih pola sata dobio i drugi žuti karton, zaradio isključenje, što je Lukavcu olakšalo put do 11. ovosezonskog slavlja.

Domaćin je u vodstvu bio već od četvrte minute, golom Josipa Grdenića, a brojčanu prednost je nekoliko minuta nakon crvenog Abaziju iskoristio Matej Puntarić.

Nadmoć domaćih potvrdio je u završnici Puntarić svojim drugom pogotkom, za konačnih 3:1. Nažalost, zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite gledateljima je bio zabranjen dolazak na utakmicu, ali naravno da to nije spriječilo znatiželjne ljubitelje turopoljskog nogometa da se, uz mjere distance, okupe izvan stadiona i iz daljine odgledaju ovaj zanimljiv dvoboj.

Lukavec na vrhu ima fantastičnih 35 bodova, jedan više od zagrebačkih Ravnica.

 

NK LUKAVEC: Nino Martin Luter, Marijan Grdenić, Domagoj Lagundžija (Marin Tuka 60'), Marko Grdenić, Luka Kovačić, Marko Cimeša (Fran Matić 88'), Hrvoje Humeljak, Ivan Kaurin (Benito Elez 70'), Josip Grdenić (Matija Ezgeta 46'), Matej Puntarić, Ivan Krpečanec (Petar Gudelj 84'). Trener: Slaven Batovanja- Gičev.

NK GRADIĆI: Ivan Zagorac, Filip Turkalj (Stjepan Pralas 77'), Toni Borovac (Luka Krstanović 71'), Jurica Brdek, Igor Cindrić, Marko Župetić (Josip Hrženjak 57'), Armin Abazi, Krešimir Budimir, Igor Hajduk, Ante Radoš, Patrik Vojnić (Filip Božić 57'). Trener: Goran Jelavić.

 

DINAMO GAZI I DALJE

Sjajan je i Dinamo iz Odranskog Obreža, koji je 2:0 pobjedom nad Sutlom Laduč, trećom u nizu, zadržao treću poziciju na ljestvici s 28 osvojenih bodova.

Josip Ćorić i Luka Klišanin bili su strijelci.

Gradići su upisali četvrti ovosezonski poraz i trenutno su na sedmoj poziciji s 21 osvojenim bodom, ali i utakmicom manje od konkurencije.

Odra je kod Slunja (2:0) poražena i deveti put ove sezone i s devet bodova nalazi se na nezahvalnom 15. mjestu četvrtoligaškog poretka.

U idućem kolu Gradići dočekuju Dinamo, Lukavec gostuje kod Stubice, a Odra igra sa Zagrebom. 

 

 

Podijeli