Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Nova briljantna partija košarkaša prije puta u Srbiju

08.11.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice odigrali su na gostovanju u Zadru još jednu sjajnu utakmicu te su upisali novu uvjerljivu pobjedu.

U legendarnoj dvorani na Jazinama deklasirali su Sonik Puntamiku s 90:69 pa sada u odličnom raspoloženju mogu na 'ekspediciju' u Srbiju, gdje Sesarovu momčad čeka prvi turnir regionalnog natjecanja ABA 2 lige.

Goričani su maksimalno ozbiljno otvorili dvoboj, prve koševe primili su tek na sredini prve dionice, kad su već imali osam poena prednosti. Sonik je tek donekle uspio uhvatiti priključak, smanjiti zaostatak, ali je njihova nada kratko trajala. U drugoj četvrtini Goričani su se 'zagrijali', dodatno su podigli razinu defenzivne agresivnosti, dok su u napadu ponovno bili razigrani i poprilično precizni.

Velikih i sigurnih 20 razlike već je na četiri i pol minute prije poluvremena.

Nikakvog opuštanja nije bilo niti početkom nastavka, dapače! Domaćin nema rješenja za goričku obranu i prednost iz minute u minutu samo raste...

Nakon tjedana samoizolacije i bez utakmica, poslije intenzivnog dvoboja sa Škrljevom, a prije četiri utakmice regionalne lige u tjedan dana, logično je bilo da Bikovi u finišu malo smanje intenzitet i sa što manje utrošene energije privedu susret kraju.

Marko Baković ponovno je predvodio s 21 poenom i pet skokova, a 20 je ubacio Krešo Ljubičić. Dvoznamenkasti su bili još Ivan Batur (11 koševa i osam skokova) te Borna Kapusta s 11 asistencija, dok su i svi ostali dali svoj doprinos u novom slavlju.

Jedina loša stvar u Zadru bila je ozljeda Uljarevića i pitanje je hoće li on moći pomoći ekipi na startu ABA 2 lige. 

Gorica se iz 'balona' na Zlatiboru vraća nakon dvoboja sa Širokim, banjalučkim Borcem, slovenskim Heliosom i Slobodom iz Užica, za nekih desetak dana, a odmah na povratku u Lijepu našu na rasporedu je odgođena utakmica kod Vrijednosnica u Osijeku... 

Nakon šest odigranih kola Gorica ima pet pobjeda i tek jedan poraz. Kad odrade odgođene susrete sa Šibenkom, Alkarom i Vrijednosnicama Osijek možemo Sesara i njegove košarkaše ponovno očekivati pri samom vrhu domaćeg prvenstva, uz bok Zadru, Ciboni i Splitu.

 

Podijeli