Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Oproštaj Klafurića i Preleca od Lige prvaka

01.08.2018. / Damir Žbulj

Dean Klafurić i njegov pomoćnik Ivan Prelec nisu ispunili svoje i klupske ambicije te su se već na drugoj prepreci oprostili od kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon iznenađujućeg poraza 0:2 u prvoj utakmici protiv slovačkog Spartak iz Trnave, Legia iz Varšave nije uspjela na gostovanju nadoknaditi zaostatak (0:1) te će ovosezonsko europsko natjecanje nastaviti u trećem kolu kvalifikacija Europske lige.

Za poraz u prvoj utakmici Klafurić je 'okrivio' virozu u ekipi...

"To nije alibi nego istina. Imali smo problema s nekim virusom i mnogi igrači i članovi stručnog stožera su povraćali i imali visoku temperaturu. Moram zaštititi svoje nogometaše, oni su dali svoj maksimum. Nismo imali energije, agresivnosti, jer kad ste bolesni, ne možete igrati..."

Sve je u uzvratu krenulo krivo u 37. minuti dvoboja kad je bivši igrač Rijeke Marko Vešović zaradio drugi žuti karton. Legia je s igračem manje uspjela pola sata prije kraja zabiti za 0:1 preko Astiza, ali u završnici dvoboja, pet minuta prije kraja, drugu javnu opomenu zaslužio je i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić i s dva igrača manje bilo je izgledno kako ekipa velikogoričkih stručnjaka neće moći doći do senzacije u Slovačkoj.

"Ovo je nogomet. U Varšavi smo u 93. minuti dobili drugi gol i to je presudilo. Pokazali smo u Slovačkoj kako možemo igrati puno bolje. Moji igrači su pokazali kako se treba boriti za svoj klub. Ponosan sam na njih, jer nisu odustajali do kraja. Utakmica je otišla u neželjenom smjeru, ostali smo prvo bez jednog pa bez drugog igrača. Ipak smo kontrolirali utakmicu, stvorili šanse, zabili i bili smo blizu produžetaka. Preuzeli smo puno rizika i u posljednjim sekundama bili smo blizu drugog pogotka," rekao je nakon ispadanja u Ligi prvaka.

Nije želio govoriti o svojoj sudbini na klupi Legije.

"Pitanje o mom ostanku nije za mene..."

Klafuriću i Prelecu sigurno neće biti lako narednih dana, razočaranje u redovima navijača Legije, nakon što je klub ostao bez prilike za plasman u Ligi prvaka, je veliko!

Domaće prvenstvo (Ekstraklasa) Velikogoričani su za kormilom branitelja naslova otvorili domaćim porazom (1:3) od Zaglebiea i gostujućom pobjedom kod Korone (1:2), dok su izgubili i trofej Superkupa od Arke u prvoj utakmici sezone. 

Podijeli