Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Razigrana Gorica zaledila Dubravu na -35

08.12.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice vratili su se poslije poraza od Cibone i Zadra na pobjedničke staze u domaćem dvoboju s Dubravom Furnir, koju su deklasirali i svladali s 35 poena razlike. Završilo je 95:60 (20:5, 24:18, 30:21, 21:16), a mogla je razlika na semaforu biti i veća...

Gosti su u prvih deset minuta postigli tek pet poena i već tada je bilo jasno u kojem će smjeru otići ova utakmica.

Uz maksimalnu koncentraciju u obrani, sve je bilo puno lakše u napadu, a nije izostalo niti atraktivnosti u igri Sesarovih košarkaša.

Mislav Brzoja je upisao 16 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Majcunić uz 16 koševa dodao tri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Ukupno je čak šest igrača domaćih imalo dvoznamenkasti učinak, Mazalin je ostvario 14 poena, pet skokova i šest asistencija, Kapusta 13 koševa i osam skokova, Miković je također dodao 13, dok se Papac zaustavio na 13 poena i šest skokova.

Ukupno su Goričani imali 33 asistencije, a od 40 skokova čak 29 je bilo napadačkih. Potpuna dominacija!

Završio je prvi krug ovosezonskog natjecanja, odigrano je 11 utakmica, a Sesarova ekipa se ovim slavljem ponovno učvrstila na trećoj poziciji s osam pobjeda, jednom više od Splita, koji je u ovom kolu iznenađujuće poražen od Sonik Puntamike, i Vrijednosnica Osijek. Na vrhu su s jednim porazom Cibona i Zadar, koji ipak imaju kvalitetu više od ostatka društva u HT Premijer ligi.

U idućem kolu Gorica ponovno igra pred svojim navijačima, a u subotu 14. prosinca u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Split, dužnik s otvaranja sezone.

 

Podijeli