Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sesvete slavile u Gorici i izborile prednost prije doigravanja za treću poziciju

09.05.2022. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice poraženi su na svom parketu u velikom derbiju sa Sesvetama pa će gosti u doigravanje za treću poziciju ući s bodovnom prednošću, ali i prednošču domćege terena.

Bez nekoliko važnih prvotimaca, poput Luciana Bure, Novaka, Goričanca, a ekipi nije mogao pomoći niti Fran Tomašić, trener Andrija Nikolić pokušao je iznenaditi favoriziranog suparnika, no, rukometaši Sesveta imali su u završnici više kocentracije...

U poprilično izjendačenom dovobju, baš kakvi su ove sezone već bili okršaji ovih suparnika, i u Kupu i u prvenstvu, odluka je pala u zadnjoj minuti.

Vratar Stipe Purić, koji je ove sezone iz Gorice stigao u Sesvete, obranio je šut Hrvoja Cekovića za izjednačenje pa je na semaforu ostalo 30:31.

Kapetan je predvodio Goricu s devet golova iz 11 pokušaja, a ovaj zadnji mu je bio jedini promašaj iz igre.

Ivan Laljek je zabio tek tri pogotka, uz loš šut (3/10), ali je podijelio čak osam asistencija. Matej Svržnjak i Kajo Cikatić dali su po pet komada, a Sladoljev se zaustavio na devet obrana.



Purić je imao šest uspješnih intervencija, ali neke su bile od presudne važnosti za konačni ishod. Filip Perić dodao je sedam obrana, a u napadu gostiju istaknuo se Darko Krndelj s osam golova.

U doigravanju između Sesveta i Gorice će treće mjesto osvojiti ekipa koja prva dođe do šest bodova. Sesvećami u startu imaju tri, a Goričani jedan bod.

Podijeli