Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sjajna forma uoči Lige nacija: Budimir opet zabio, u ponedjeljak se okupljaju Vatreni

05.10.2024. / Damir Žbulj

Ante Budimir potvrdio je sjajnu golgetersku formu i na gostovanju Osasune kod Getafea, a uoči reprezentativnog okupljanja u ponedjeljak i nove dvije utakmice Vatrenih u Ligi nacija!

U devetom kolu španjolske La Lige Osasuna je gostovala kod Getafea te je od 21. minute bila u rezultatskom zaostatku, golom Yildirima...

No, ponovno se ukazao naš gorički internacionalac, koji je nekih pola sata prije kraja postavio na konačnih 1:1, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora [VIDEO].

U prošlom kolu Budimir je zabio dva komada u rušenju Barcelone, a ovo mu je četvrti zgoditak u posljednje četiri utakmice.

Kod Getafea je bio na terenu svih 90 minuta i apsolutno spreman dolazi na okupljanje reprezentacije. Hrvatska će iduće subote, 12. listopada, igrati protiv Škotske na Maksimiru, s početkom u 18 sati.

Tri dana kasnije Dalićevi izabranici gostuju u Varšavi kod Poljaka.

Nakon dva kola u skupini 1 Lige A, Hrvatska dijeli drugo mjesto s Poljskom s osvojena tri boda. Prvoplasirani Portugal je stopostotan nakon dvije domaće utakmice u rujnu, dok je Škotska na začelju bez bodova. Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.

Osasuna je ove sezone u španjolskoj Primeri skupila 15 bodova, bez poraza je četiri posljednje utakmice, a velike zasluge za to idu i našem Anti!

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli