Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sjajna Gorica 'skinula skalp' Ciboni u Draženovom domu!

27.02.2020. / Damir Žbulj

Nakon uvjerljivog gubitka bodova na domaćem terenu u prvom dijelu sezone i nedavnog poraza u četvrtfinalu Kupa Kreše Ćosića u Zadru, košarkaši Gorice uspjeli su ipak i ove sezone iznenaditi Cibonu i slaviti u Draženovom domu, baš kao što su to napravili i lani!

Sesarova ekipa izgubila je posljednja dva prvenstvena dvoboja prije završnice Kupa i reprezentativne pauze, kod Zaboka i doma od Adria Oil Škrljeva, no, izgleda kako im je odmor od utakmica dobro došao jer su Goričani kod Vukova odigrali hrabro te su na kraju u dramatičnoj i uzbudljivoj završnici zasluženo stigli do slavlja, rezultatom 84:89 (29:18, 24:30, 13:18, 18:23)!

Cibosi su u otvaranju utakmice imali dvoznamenkastu prednost, na poluvremenu je bilo 53:48, ali se u posljednju dionicu ulazi se u egalu (66:66) i bez obzira na to što je Cibona nakon nekoliko minuta igre imala velikih 76:69, ponovno je momčad pod vodstvom Josipa Sesara pokazala karakter te je pokazala kako se borbenom igrom može do velikog uspjeha.

Tricom Mašića točno na sredini četvrte četvrtine rezultat na semaforu je još jednom izjednačen (78:78), a u finišu su Goričani bili puno prisebniji i koncentriraniji.

Minutu i pol prije kraja Kapusta pogađa tricu za dva poena viška, Vučić slobodnim bacanjima 34 sekunde do zadnjeg zvižduka vraća Goricu u prednost (84:86), a u samom finišu odvija se prava drama. Na liniju slobodnih bacanja dolazi Mislav Brzoja, koji prvo promašuje oba, ali je uspio uhvatiti skok u napadu i ponovno zaraditi prekršaj. Iz nova dva pokušaja je 'hladan kao špricer' i 12 sekundi prije kraja na 84:88 Cibosi više ne pronalaze način za povratak u utakmicu.

Konačni rezultat je u konačnici postavio Vučić, za veliko i zasluženo slavlje u nekadašnjem hramu hrvatske košarke.

 

Brzoja se na kraju zaustavio na 13 poena, ali su njegovi ubačaji bili ključni. Majcunić je bio najefikasniji s 15 poena, od čega su četiri bile trice. Dvoznamenkast je bio Gospić s 11 koševa, bez promašaja i iz igre i s linije slobodnih bacanja, dok su po devet poena dodali i Mazalin i Miković i Vučić i Mašić. Kapustu nije išao šut, ali je upisao čak 11 asistencija...

Goričani su ovom izuzetno važnom pobjedom ponovno uhvatili priključak sa Splitom, koji u ovom kolu dočekuje Šibenku.

Pred Sesarovom momčadi su novi izazovi, a iduć nastup očekuje ih u Gradskoj sportskoj dvorani protiv vodećeg Zadra!

 

Podijeli