Novosti Sport Događanja

Vidović: Idemo u goste moćnom Hajduku; Maloča: Livaja se opet spremio i opet je vođa

19.09.2024. / Damir Žbulj

Ove subote od 20 sati na splitskom Poljudu nogometaše Gorice čeka novi veliki izazov. U prošlom kolu protiv Rijeke nije išlo, iako je ekipa trenera Vidovića odigrala solidan dvoboj. No, presudio je majstorski potez Nike Jankovića, koji je Radoševića svladao s praktički 30 metara...

Hajduk je u zadnjem nastupu slavio na Maksimiru i sigurno će pun samopouzdanja dočekati goste iz Turopolja.

"Stanje u momčadi je jako dobro, svi smo zdravi i svi smo jako raspoloženi za utakmicu. Idemo u goste moćnom Hajduku, koji je pokazao s novim trenerom da su na jako dobrom putu, da su prihvatili njegove zahtjeve i da igraju iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje."

"Pogotovo ovu zadnju utakmicu i derbi na Maksimiru, gdje su bili fantastični. Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica na punom Poljudu. Ali, i mi smo isto tako dobro radili, zadnju utakmicu smo odradili jako korektno i veselim se toj utakmici u subotu," istaknuo je Vidović, koji će na raspolaganju imati još jedno pojačanje, veznjaka Meritana Shabanija.

"Shabani je s nama desetak dana, radi se o izuzetno kvalitetnom igraču. Imao je tri operacije križnih ligamenata, nije igrao zadnjih deset mjeseci i trebat će mu sigurno vremena da se prilagodi. Vjerujem kako će nam u dogledno vrijeme biti od koristi," naglasio je Vidović. Protiv Rijeke su prvenstveni debi imali i Mesaque Dju, Medin Gashi i Adrion Pajaziti, što njegovom kadru daje dodatnu širinu...

Strateg turopoljskog prvoligaša poručio je kako ga brine realizacija, ali ga raduje stabilnost u zadnjoj liniji te kombinatorika u sredini terena...

"Kad bismo imali 'killera' onda bi to bilo puno ozbiljnije i sasvim bi se drugačije razgovarali. Ono što veseli je da smo mi svakoj momčadi stvorili dvije, tri ozbiljne situacije za postizanje pogotka. Ne smijemo se predati i stati nego nastaviti naporno raditi, vjerujem da ćemo to uskoro okrenuti u svoju korist. Šteta za tu utakmicu s Rijekom, koju smo odradili jako, jako dobro, a primiš na kraju taj eurogol. Doći će utakmice gdje ćemo mi zabiti takav gol," zaključio je.

 

Bivši kapetan Hajduka Mario Maloča imat će sigurno puno posla ove subote na Poljudu: "Protiv Rijeke smo odigrali jako dobru utakmicu i mislim da smo zaslužili i više od boda. Nažalost, taj eurogol Jankovića je presudio i nikako da s tom Rijekom izvučemo pozitivan rezultat. Daje nam taj susret ipak optimizam za sve ono što nam dolazi i mislim da ćemo biti spremni za Hajduk na Poljudu."

"Koliko god da se na početku kritiziralo trenera Gattusa i cijelu ekipu, mislim da su u zadnje četiri utakmice uzeli deset bodova, što je najbitnije pobijedili su u derbiju i svi znamo koliko to zna donijeti neku dodatnu energiju," kazao je stoper Gorice, koji će morati biti posebno oprezan kad je u pitanju Marko Livaja.

"Protiv Dinama su zaista odigrali jako dobro, taktički savršeno i na krilima Marka Livaje, koji se opet spremio i opet je vođa Hajduka!"

"Svakom nogometašu je lijepo igrati na punom stadionu. Bit će to jedna lijepa utakmica, mislim da imamo što za pokazati i mislim da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu," poručio je Maloča.

 

Podijeli