Novosti Sport Događanja

Vidović zadovoljan partijom na Maksimiru, Kurilovec 'razmontirao' goričke rezerve

25.08.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice očekivano su poraženi na Maksimiru kod Dinama, koji je praktički s 'rezervnom' ekipom, ako se tako uopće može nazvati, rutinski stigao do sva tri boda. Nije ekipa Rajka Vidovića izgledala slabo, ali je hrvatski prvak kontrolirao dvoboj i mogao je zabiti više od dva pogotka...

Počasni gol u 2:1 porazu je zabio Jurica Pršir, u sudačkoj nadoknadi dvoboja.

"Odradili smo jednu korektnu utakmicu. Dinamo je odmah od početka pokazao o kakvoj se momčadi radi i da ne praštaju..."

"Svaku pogrešku kažnjavaju i na to smo ukazivali. Radi se o izuzetnoj kvaliteti, ali ostaje žal što smo odmah na početku imali dekoncentraciju i što smo primili taj gol. Ali, to je Dinamo. Mogu im samo čestitati na zasluženoj pobjedi, ali mogu čestitati i svojim igračima. Mislim da su dali sve od sebe, mislim da su odigrali korektnu utakmicu, imali smo neke svoje situacije i sve u svemu moramo biti zadovoljni ovakvom partijom na Maksimiru. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali predstavom igrača sam zadovoljan," istaknuo je trener Gorice. 

Bio je to novi 'okršaj kumova' na suprotnim stranama, Rajka Vidovića i Sergeja Jakirovića: "Čestitali smo si jedan drugom. Nije lako unaprijed upisati pobjedu, makar on nema nikad takav pristup. Oni su se jako, jako potrudili da dođu do ova tri boda. Pokušali smo ima maksimalno otežati, ali vidi se kvaliteta Dinamovih igrača, kaznili su nas, a mogli su postići još koji gol više, napravili smo mi još par grešaka..."

"Želim Dinamu puno sreće u narednoj utakmici u Europi," iskreno je poručio nakon utakmice Vidović, koji je već sada počeo razmišljati o idućem prvenstvenom okršaju, domaćem dvoboju sa Šibenikom, u petak od 20 sati na Gradskom stadionu.

To će biti pravi ispit spremnosti i kvalitete ovosezonske ekipe Gorice!

Strateg Dinama bio je realan nakon novog slavlja njegovih igrača: "Na poluvremenu smo uveli planske dvije zamjene, dogovorili se da uložimo više energije, uvedemo utakmicu pod našu kontrolu, zabijemo..."

"Kontre su bile dobro razigrane, zabili smo taj drugi gol i imali još nekoliko situacija, gosti su izbijali s crte. Na kraju smo primili gol koji moramo braniti, to se ne smije ozbiljnoj momčadi događati. Priveli smo utakmicu kraju, zadovoljan sam s bodovima i planom koji smo proveli, a to je da smo odmorili većinu igrača za srijedu," istaknuo je.

Jakir je bio zadovoljan doprinosom igrača koji su ovaj put krenuli od prve minute. Ponovno je među njima bio i Dario Špikić: "Vidi se da nedostaje ritma u određenim dijelovima utakmice, želja je velika i nekad radimo greške koje nam se inače ne događaju. To pripisujem želji, pristup je dobar. Zadovoljan sam, sigurno ćemo ih koristiti i u budućim utakmicama."

Dinamo u srijedu igra najvažniju utakmicu ovog dijela sezone, uzvratni susret playoffa za ulazak u Ligu prvaka, a na gostovanju kod Qarabaga u Bakuu brani ogromnih 3:0 iz prvog dvoboja. No, neće to biti nimalo lako, jer je azerbajdžanski prvak pokazao kao može biti izuzetno opasan suparnik, koji je i na Maksimiru stvorio puno prilika za pogodak.

Gorica je pak ovu nedjelju iskoristila za trening dvoboj s Kurilovcem, a Vidović je koristio igrače s manjom minutažom. Nije to dobro završilo, jer su Kurilovčani 'razmontirali' goričke rezerve s 3:0. Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu, Nigerijac Elijah Chukwu Chikwado zabio je dva komada, a jedan je dodao i mladi Novak.

Vidović je u prvih 11 stavio Žigera, Đekića, Matkovića, Gurlicu, Suška, Lazarova, Pavlovića, Skrbina, Vrzića, Majića i Gashija, a na klupi su bili Cruz, Šlogar, Sagna, Barišić, Stoyanov, Raguž te izvjesni Mpanza.

 

Podijeli