Novosti Sport Događanja

Vito Hulina brončani na 'malom Europskom prvenstvu': On je velika nada karate kluba Velika Gorica!

24.01.2023. / Damir Žbulj

Samobor je bio domaćin turniru Grand Prix Croatia, najjačem i najmasovnijem karate turniru u Hrvatskoj, na kojem je nastupilo čak 1800 natjecateljica i natjecatelja iz 25 svjetskih zemalja.

"I to dovoljno govori o konkurenciji! Grand Prix Croatia zadnjih desetak godina zovemo 'malo Europsko prvenstvo', jer se održava netom prije Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21 kategoriju, a veliki broj osvajača medalja iz Samobora isto ponovi i na kontinentalnom natjecanju," javio nam je čelnik karate kluba Velika Gorica Goran Živković.

Ponovno se istaknuo Vito Hulina, koji je drugu godinu zaredom završio na postolju ovog prestižnog međunarodnog turnira.

U konkurenciji dječaka od 13 i 14 godina, u kategoriji do 49 kilograma, zaslužio je brončanu medalju.

"Potvrdio je svoju kvalitetu na velikim turnirima, nakon što je zadnje dvije godine bio prvak Hrvatske u svom uzrastu i kategoriji," dodao je Živković.

Za plasman na postolju Vito je pobijedio predstavnike Ukrajine i BiH, a u polufinalu je izgubio od još jednog Ukrajinca Chebana, koji je na kraju osvojio naslov pobjednika. 

U borbi za broncu uvjerljivo je svladao Talijana Fioremista.

"Vito je velika nada karate kluba Velika Gorica, koji je na ulasku u kadetski uzrast i sigurno će biti jedan od naših kandidata za nastupe na najvećim natjecanjima, europskim i svjetskim smotrama," naglasio je Živković.

"Ukupno smo u Samoboru nastupili s 14 natjecateljica i natjecatelja, ali nažalost nitko drugi nije uspio doći do postolja. Mi sada nastavljamo s pripremama za iduća natjecanja," zaključio je za kraj.

Podijeli