Novosti Sport Događanja

Vlado je za Palčiće dao dres vrijedan 23 tisuće kuna!

05.05.2020. / Juraj Odrčić

Udruga 'Dinamo to smo mi' uspješno vodi veliku humanitarnu akciju za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” kojom žele prikupiti 4 milijuna kuna za nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, u Petrovoj. Zacrtani cilj zasigurno će ostvariti je već danas stigli su do 3,5 milijuna kuna.

Na licitaciji koju su organizirali preko Facebook stranice Vratimo palčiće u Petrovu našli su se dresovi Nike Kranjčara, Luke Modrića, Matea Kovačića, Zvone Bobana, Davora Šukera, Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Tomislava Butine, Tome Šokote, Mihala Mikića, Silvija Marića, Gorana Vlaovića, Eduarda da Silve, Andreja Kramarića, s raznim posvetama ili bez njih, kao i razni drugi sportski rekviziti poput reketa Mirjane Lučić, potpisanog olimpijskog dresa Marina Čilića, dresova naših proslavljenih rukometaša Balića, Zlaje Horvata, Duvnjaka, Čupića pa dresovi Hajdukovaca, poput Mikija Rapaića dok je igrao za talijansku Perugiu ili reprezentativni dres Danijela Subašića iz Rusije!

Među svim tim dresovima našao se i jedan koji stiže iz kurilovečke arhive Vlade Radina koji je za ovu humanitarnu akciju donirao Dinamov dres iz 1988. godine s brojem 10, baš onakav kakav je nosio Zvonimir Boban, a koji je na licitaciji pobudio ogroman interes i u konačnici postigao cijenu od 23 tisuće kuna koji sjedaju na račun akcije Vratimo palčiće u Petrovu! Što se krije iza ove priče otkrili smo u razgovoru s Vladom.

Vlado Radin veliki je navijač Dinama, a posjetitelje turopoljskih nogometnih travnjaka podsjetit ćemo da je nogomet zaigrao u Buševcu, Vukovini, Hrašću, kao i Udarniku kojemu se "priženil" u susjedstvo. Posljednjih 15 godina loptu je zamijenio sučevom zviždaljkom, a rado se odazvao i suđenju na Humanitarki u Gorici.

Nakon što je u ovoj humanitarnoj akciji ponudio dres, kako kaže, "internet se zapalio", a nakon više od dvjesto komentara u licitaciji, stiglo se do konačne cijene od 3300 švicarskih franaka. No, evo kako je sve počelo.

- Dres sam dobil direktno iz Dinama još prije rata, čuvao sam ga svih tih godina i taj je dres jedan od najstarijih - jedinstven je i ne može ga se nabaviti. Videl sam da dečki iz Gorici su se uključili u akciju i tako da sam se odlučio uključiti. Brzo je otišlo na 15 tisuća kuna i onda se primirilo, to je dva dana stajalo i zadnji čas je počelo skakati cijena - kaže Vlado o dresu koji je postigao jednu od najviših cijena, a na aukciji su se našli i potpisani dres Luke Modrića, kao i drugih svjetskih sportaša.

Fotografija iz 2000. godine s dresom te iz sudačkih dana

 

Najbliži cijenom, koliko smo mogli pratiti aukcije, bio je još jedan dres donacija iz Velike Gorice, i to Dinamova desetka Marka Mlinarića. Oba dresa kupio je isti kupac, prema ponudi zaključili smo iz Švicarske.

- Nisam mislil da bude tolko velika cijena. Prije mjesec dana sam stavil taj isti dres sliku na internet da se podsjetimo starijih vremena i neki kolekcionari su pitali za njega, htjeli ga kupiti, no to mi je velika uspomena i nisam htio prodati. Na kraju je ovako ispalo sretno - kaže Vlado koji je očekivao da će dres dostići cijenu oko dvije tisuće kuna, a ne deseterostruko više.

Veliki obol ovoj akciji dali su i Goričani VG preko kojih su velikogorički sportski entuzijasti za akciju dali svoje dresove i druge memorabilije. No, o tome kada akcija završi.

 

Podijeli