Novosti Sport Događanja

Vlado Stepanić: Ako nam se otvori bilo kakva prilika Alpas Cup bit će u kolovozu

07.05.2020. / Damir Žbulj

Prošle godine održano je deseto, jubilarno, izdanje Alpas Cupa, jednog od najvećih nogometnih turnira mladeži (U-11) u ovom dijelu Europe.

Organizatori su se nadali kako će i u novom izdanju nadmašiti sve prethodne, no, epidemija koronavirusa i ove izvanredne okolnosti otkazale su 11. Alpas Cup Velike Gorice, koji se trebao održati sredinom lipnja.

Na Udarniku niti ovih tjedana nije sve mirovalo, obavljeni su vrijedni i važni radovi na infrastrukturi, kako bi NK Kurilovec novu sezonu dočekao u što boljim uvjetima.

Nažalost, trećeligaškog nogometa neće biti još neko vrijeme.

Na glavnoj tribini postavljene su nove sjedalice, pomoćni tereni i poligon škole nogometa su obnovljeni i prošireni, dobit će i dodatnu rasvjetu, a nova zapadna tribina uskoro će biti natkrivena. Još prije prekida sezona zasvijetlio je novi semafor...

Kurilovec je završetak sezone dočekao na drugom mjestu 3. HNL Središte s 33 boda, koliko je prikupila i Mladost iz Petrinje, sedam manje od 'prvaka' Vinogradara.

Alpas Cup trebao je biti 'šlag na torti' ove uspješne sezone, na ponos i diku cijelom Kurilovcu i Velikoj Gorici, međutim, morat će pričekati neka nova i bolja vremena, nadamo se možda čak i u kolovozu, kad bismo mogli uživati u majstorijama mladih nada praktički svih hrvatskih prvoligaša, vodećih klubova regije, ali i velikih imena svjetskog nogometa, kao što je bio dolazak limača Juventusa.

"Nema smisla niti potrebe sada organizirati turnir. U ovom trenutku on ne bi naišao na plodno tlo, djeca su dugo izvan treninga. Međutim, ako nam prilike to dopuste, mislim napraviti 11. izdanje ovog tradicionalnog turnira u kolovozu, uz sudjelovanje isključivo hrvatskih ekipa," najavio je direktor Alpas Cupa Vlado Stepanić pa zaključio:

"Turnir je uredno prijavljen hrvatskom nogometnom savezu i ako nam se otvori bilo kakva prilika možda nećemo morati prekinuti uspješan niz ovog sjajnog natjecanja!"

Podijeli