Novosti Sport Događanja

Vrhunski pingač vraća se u Veliku Goricu: U subotu stiže Split, u nedjelju gostuju prvaci Hrvatske iz Dubrovnika predvođeni Tomislavom Japecom

05.10.2024. / Damir Žbulj

Ove subote će su u Gradskoj sportskoj dvorani, uz prvoligašku odbojku, igrati i superligaški stolni tenis! Nakon 3:1 poraza u prvom kolu kod zagrebačkog Marathona, Marko Habijanec i ekipa će prvo u subotu od 17 sati dočekati Split, dok će u nedjelju od 11 sati u Velikoj Gorici gostovati aktualni prvaci Hrvatske, dubrovački Libertas-Marinkolor.

Realno, subotnji okršaj bit će možda prilika za prve bodove i pomoć navijača bit će dobrodošla!

Marathon je u prošlom kolu predvodio legendarni Roko Tošić, koji je upisao dvije pobjede, jednu je dodao i Nemec protiv Elgera, dok je za Goričane bod ostvario Habijanec...

"U goste nam ovaj vikend dolaze dvije ekipe iz Dalmacije, a mi najavljujemo borbu," naglasio je Habijanec u najavi.

"U subotu od 17 sati igramo protiv STK Split, jedne jake ekipe, koja u svojim redovima ima braću Zeljko, Dominika i Ivana te Vedrana Bakača. Svaka pobjeda u ovom meču bila bi iznenađenje, ali u ovom sportu sve je moguće..."

"U nedjelju igramo protiv aktualnih prvaka Hrvatske iz Dubrovnika! Dovoljno je reći kako nam u Veliku Goricu dolaze vrhunski stolnoteniski majstori kao što su Filip Čipin, Miho Simović i Tomislav Japec," istaknuo je Haba, trener i igrač, 'alfa i omega' HSTK Velika Gorica!

Gorica će igrati u sastavu Ante Jakić, Martin Petrović, Domagoj Elger i Marko Habijanec te će ovi okršaji biti dobra prilika za pokazati u kakvoj su trenutnoj formi.

Stolnotenisačice Velike Gorice su u prvom kolu 1. HL Zapad gostovale kod STK Merix u Zagrebu te su ostvarile i prvu pobjedu. U 4:2 slavlju sudjelovale su paraolimpijska pobjednica Kelly Van Zon, naša paraolimpijka Mirjana Lučić i Dorotea Bradić. Djevojke će ove subote od 14.30 sati igrati protiv STK Jadran Poreč, u pomlađenom sastavu, a uz Mrvu će se gošćama suprotstaviti Sara Điković i Dorotea Bradić.

"Ulaz je slobodan tako da nam je svaki navijač dobrodošao kako bismo složili pobjedničku atmosferu u Gradskoj sportskoj dvorani," poručio je Habijanec i pozvao sve ljubitelje sporta na vrhunski pingač!

U nedjelju će i mlade nade HSTK Velika Gorica igrati u Dogom Selu na turniru regije Srednja Hrvatska. Nastupit će najmlađi kadeti Petar Knežević, Nino Lisec, Josip Pavlinić i Pavel Ljubek, najmlađe kadetkinje će predstavljati Sara Điković, mlađe kadetkinje Dorotea Bradić, kadetkinja Lorena Rinčić, kadeti Andrija Haraminčić i Jan Žugaj, kao i Tomislav Krajcar u konkurenciji mlađih juniora i juniora te Leon Prosenjak.

Nedavno je u Velikoj Gorici odigrano prvenstvo Zagrebačke županije za mlađe dobne kategorije, uz zapažene rezultate. Jer, klinci su u 'ligi nada' bili prvi (Petar Knežević, Pavel Ljubek, Nino Lisec i Josip Pavlinić), pobjedama nad Dugim Selom, Samoborom i STK Sv. Margareta. U županijskoj ligi su također prvi bili Jan Žugaj, Adam Jančetić, Andrija Haraminčić i Josip Matušin. Djevojke Sara Điković i Dorotea Bradić su u svojoj ligi nada također bile prve!

 


SUPERLIGA
1 Libertas Marinkolor 1 0 2
2 GSTK Zagreb 1 0 2
3 Pula 1 0 2
4 Marathon 1 0 2
5 Starr 1 0 2
6 Požega 1 0 2
7 Vodovod 0 1 1
8 STK Zagreb 0 1 1
9 Velika Gorica 0 1 1
10 Rakuni 0 1 1
11 Donat 0 1 1
12 Split 0 1 1

 

Galerija slika

Vrhunski pingač vraća se u Veliku Goricu: U subotu stiže Split, u nedjelju gostuju prvaci Hrvatske iz Dubrovnika predvođeni Tomislavom Japecom Vrhunski pingač vraća se u Veliku Goricu: U subotu stiže Split, u nedjelju gostuju prvaci Hrvatske iz Dubrovnika predvođeni Tomislavom Japecom Vrhunski pingač vraća se u Veliku Goricu: U subotu stiže Split, u nedjelju gostuju prvaci Hrvatske iz Dubrovnika predvođeni Tomislavom Japecom

Podijeli