Novosti Sport Događanja

Vruće gostovanje u Sinju prije kratke zimske pauze: Imamo dovoljno vremena za pripremu

17.12.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su kod kuće protiv Splita svoj četvrti ovosezonski poraz. Žuti su baš kao i na otvaranju HT Premijer lige slavili u dramatičnom i neizvjesnom dvoboju, koji je lako mogao otići i na stranu Goričana.

"Realno, nismo mi imali nikakvu šansu u ovoj utakmici. Vratili smo se u par navrata na nekoliko poena razlike, ali mislim da nismo imali realnu priliku dobiti ovaj dvoboj," iskren je bio Josip Sesar, koji nije baš bio prezadovoljan reakcijom nekih svojih igrača:

"Ono što me smeta je čista energija. Ne smeta me da su nas recimo taktički nadigrali. Energetski nismo ispratili ovu utakmicu. Naših pet, šest košarkaša je odgovorilo na njihovu igru, sve ostalo nije bilo dobro. Dok smo počeli raditi izmjene unutar petorke nismo reagirali na pravi način. Trebat ćemo na tome još raditi i očigledno je ispred nas još puno posla. A trebamo uz sve to u ekipu uklopiti i uigrati Gospića."

"Nažalost, u prvom poluvremenu nam se ozlijedio Papac..."

Prilika za popravni je u subotu od 19 sati na vrućem gostovanju kod Alkara u Sinju, koji na svom parketu već tradicionalno teško ispušta bodove.

Prošle sezone Sesarova momčad je tamo stradala s gotovo 20 poena razlike (85:64).

"Imamo do iduće utakmice dovoljno vremena za pripremu i idemo u Sinj odigrati dobru utakmicu," najavio je strateg Gorice.

Bit će to posljednja utakmica prije kratke zimske pauze i Božićnih i Novogodišnjih praznika.

Ante Gospić zvučno je pojačanje velikogoričkog premijerligaša, međutim, stigao je prošli tjedan i trebat će mu vremena da se uklopi u momčad.

"Bila je borbena utakmica s vrlo dobrim protivnikom. Stvarno smo dali sve od sebe, pokušali smo, borili smo se..."

"Iskreno, tek sam stigao u Goricu. Moram se još prilagoditi na ekipu. Imao sam dva treninga prije ove prve utakmice. Nadam se da će moj dolazak donijeti najbolji ishod za sve nas. Samo treba nastaviti trenirati i raditi i mislim da će sve biti super," poručio je Gospić.

Iduće kolo u četvrtak najvećim derbijem hrvatske košarke otvaraju Zadar i Cibona, u izravnoj borbi za vrh ljestvice. U subotu igraju još Hermes Analitica i Vrijednosnice Osijek, Dubrava Furnir i Adria Oil Škrljevo te Split i Zabok. U nedjelju kod Šibenke gostuje Sonik Puntamika.

 

 

Podijeli