Novosti Sport Događanja

Za povijest: Prvi hrvački turnir Sveti Nikola u nedjelju u našem gradu: Svoj dolazak potvrdilo više od 17 klubova i više od 250 mladih nada

06.12.2023. / Damir Žbulj

U našem gradu će se ove nedjelje održati prvi hrvački turnir, šest godina od osnutka Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991!

U Gradsku sportsku dvoranu za sada je potvrdilo svoj dolazak 17 klubova i više 250 djece, koji će se nadmetati u različitim hrvačkim stilovima, kategorijama i dobnim uzrastima, a natjecanje će poslužiti i kao hrvačko prvenstvo Zagrebačke županije, za starije dječake i kadete grčko-rimskim načinom.

Nadmetat će se tako i mlađi i stariji početnici u hrvanju slobodnim načinom, kao i mlađi dječaci, rođeni 2010. i 2011. godine, u grčko-rimskim stilom.

Pojedinačno prvenstvo Zagrebačke županije za starije dječake rođene 2008. i 2009.godine te kadete rođene 2006. i 2007. godine u 11 težinskih kategorija i hrvanju grčko-rimskim načinom organiziraju, uz naš HK Velika Gorica 1991, i Hrvatski hrvački savez Zagrebačke županije te HK Metalac Sveta Nedelja, a sve će u nedjelju početi od 10 sati.

Natjecanje se održava po važećim međunarodnim hrvačkim pravilima, od pretkola, n-finala, repasaža i finala. Za najuspješnije su u svakoj težinskoj kategoriji predviđene medalje Hrvatskog hrvačkog saveza, dok najuspješniji klub dobiva pehar. Nagrade su predviđene za trenere najuspješnijih klubova i u konkurenciji starijih dječaka i u kadeta.

U nedjelju u Veliku Goricu tako stižu mlade hrvačke nade iz Vrbovca, Dugog Sela, Sesvetskog Kraljevca, Sesveta, Metalca, Svete Nedelje, ali i Like, Šibenika, Podravke, Slatine, Vindije, Herkula, Petrinje, Klinča Sela, Hrvatskog dragovoljca...

"Na turniru će se dodijeliti i zahvale i nagrade zaslužnim pojedincima i sportašima, a natjecanje će uveličati i goričke cheerleadersice Vegasice te naše mažoretkinje," javio nam je Anri Targuš, čelnik i trener HK Velika Gorica 1991 te ponosno istaknuo kako će ovo biti prvi turnir koji će se održati u Velikoj Gorici od osnutka kluba prije šest godina. Ostvarili su do sada već neke zapažene rezultate, brojne medalje, kao i titule prvaka Hrvatske, što je zaista respektabilan uspjeh u tako kratkom vremenu, uz veliki broj djece koji dolazi na treninge.

"Pozivamo sve da nas u nedjelju dođu podržati u Gradsku sportsku dvoranu i radujemo se što ćemo zajedno uživati u sportskom duhu," poručio je Targuš za kraj.

 

 

 

 

Podijeli