Novosti Sport Događanja

Za sportske udruge osam milijuna kuna

31.12.2016. / Nefertum IT
Skupština Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice usvojila je sinoć financijski prijedlog javnih potreba u športu za 2017. godinu koji iznosi 8 milijuna kuna. U odnosu na ovu godinu to je povećanje od milijun kuna. Od tog iznosa šest milijuna je namijenjeno za programska područja, dok su dva milijuna kuna za udruge od posebnog značaja, gdje se nalazi osam najuspješnijih klubova.

zsu velika.jpg

-Na našem posljednjem Savjetovanju donešena je odluka kako moramo započeti s otvaranjem programskog područja, stručni kadar. On je temelj sporta te kadrove koji su nam potrebni trebamo financijski popratiti- istaknuo je tajnik Zajednice športskih udruga, Davor Štuban.

Posljednjih godina Velika Gorica se nalazi u športskoj ekspanziji, zbog čega se svi klubovi ne mogu popratiti na način koji i zaslužuju. Upravo iz tog zbog razloga i sinoć se moglo čuti pitanje, koji su to prioriteti velikogoričkog sporta.

zsu velika 2.jpg

Jedan od tih prioriteta svakako je streljaštvo koje je najtrofejniji turopoljski sport, a sljedeće 2017. godine i streljana u Lukavcu napokon bi trebala biti uređena po svim standardima.

-Za nove mašine potrebno je nekih 150 tisuća kuna. Mislim da je nakon svih ovih godina došlo vrijeme za streljanu, jer s obzirom na naše rezultate mi strijelci smo to zaslužili- rekao je Željko Vađić iz Streljačkog kluba Turopolje.

S njim se složio i Davor Gmižić iz Streljačkog društva Gord.

-Ne želim gledati kratkotrajno jer mi strijelci smo ta sredstva opravdali- tek kratko je rekao Gmižić.

zsu velika 3.jpg

Nakon kratke, ali konstruktivne rasprave financijski prijedlog javnih potreba u športu za 2017. godinu usvojen je jednoglasno, kao i plan rada koji se ne razlikuje od prijašnjih planova.

Podijeli