Novosti Sport Događanja

Zahuktala Lokomotiva stiže u Goricu: Greške trebamo svesti na minimum...

09.03.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrat će u ponedjeljak od 18 sati na svom travnjaku posljednji dvoboj 26. kola HT Prve lige, a u goste na Gradski stadion stiže zahuktala Lokomotiva, koja se sjajnim rezultatima u posljednje vrijeme umiješala u borbu za drugu poziciju na ljestvici.

Nakon posrtaja u Varaždinu u prošlom kolu i remija kod fenjeraša, ekipu Valdasa Dambrauskasa čeka težak izazov i dvoboj u kojeg ulaze pod imperativom pobjede, kako bi uhvatili priključak za petom pozicijom i borbom za Europu.

U posljednjem međusobnom prvenstvenom dvoboju, krajem studenog, Goričani su u Kranjčevićevoj teško stradali. Lokomotiva je golovima Kastratija, Uzunija, Tolića i autogolom Marine uvjerljivo slavila...

Gorici je potrebna odlična utakmica, svjestan je toga i trener Dambrauskas.

Varaždin se ne smije ponoviti.

"Nakon svake utakmice treba izvući pozitivne stvari, analizirati one negativne i vidjeti zašto je do njih došlo. Okrećemo se novom dvoboju, nismo imali previše vremena, a dolazi nam protivnik koji je u stvarno jako dobroj formi. Gledao sam nekoliko utakmica, u ovom trenutku igraju možda i najbolji nogomet. Imaju sjajne individualce, imaju čvrstu obranu, imaju dosta napadačkih opcija i čeka nas teška utakmica. Moramo biti spremni za sve što će se događati na travnjaku. Ne smije nam se ponoviti da se 'raspadnemo' nakon primljenog pogotka, kao u Varaždin. Takve stvari se ne smiju događati!"

"Treba nam mentalna snaga i ovo samopouzdanje koje imamo na treningu trebamo prenijeti na utakmicu, uvjeren sam kako ćemo protiv Lokomotive odigrati bolje," smatra strateg Gorice.

Protiv Lokomotive u posljednjih šest međusobnih prvoligaških dvoboja ima tek jednu pobjedu, dva remija i tri poraza...

"Igramo kod kuće, moramo biti pozitivni, moramo pred svojim navijačima pružiti što bolju partiju.Jedino razmišljamo kako pobijediti u idućoj utakmici. Rezultati iz prošlosti ne utječu na one u budućnosti. Što se dogodilo treba ostaviti iza nas, svaka iduća utakmica je prilika za igrače. Ne treba se zamarati kako smo igrali protiv Lokomotive prije nekoliko mjeseci. Sad su to drugačije momčadi, drugi je dio sezone, drugačiji mentalitet."

U protekle dvije utakmice pod kormilom Litavca igrala je ista početna postava. Kahlina - Musa, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Čanađija, Suk, Dvorneković, Hamad, Lovrić, Ndiaye.

Vidjet ćemo hoće li protiv Lokosa biti kakvih promjena.

"Nisam imao previše vremena za pripremu kad sam stigao. Odmah smo imali utakmicu, a nakon toga ubrzo i drugu. Nastojao sam dati podršku svakom igraču, tako ću nastaviti dalje. Svaki igrač je bitan, sezona je duga i svatko će dobiti priliku. Odabrao sam u startu možda malo starije, iskusnije igrače za početnu postavu, no, promjene su uvijek moguće. U nogometu nikad nije kasno dokazati da si spreman za utakmicu, spreman dobro odraditi svoj posao, a na meni je zadatak odabrati one 'najgladnije' uspjeha, koji imaju kvalitetu i koji mogu donijeti pobjednički mentalitet. Uvijek ću izabrati one za koje mislim kako su najspremniji donijeti pobjedu," istaknuo je Dambrauskas.

Dario Čanađija bio je sukrivac za prvi gol u Varaždinu, koji je poprilično usmjerio utakmicu. Okršaj s Lokomotivom i za njega će biti prilika za iskupljenje.

"Utakmica s Varaždinom je bila takva kakva je. Poslušat ćemo trenera što to moramo bolje raditi i kako svesti greške na minimum. Moramo imati bolju reakciju, jer nakon tog primljenog pogotka mogli smo odmah izgubiti utakmicu. Na kraju je bitna i pozitivna stvar da smo se uspjeli vratiti, uspjeli smo prikazati borbenost, pokazali smo da smo ekipa, uspjeli smo izjednačiti i to možemo uzeti kao poticaj za dalje."

"Lokomotiva igra jako dobar nogomet i u odličnoj su formi. Imaju par vrhunskih pojedinaca koji rade razliku na travnjaku. Sigurno su jako dobra ekipa, mogu pomrsiti račune svakome. Moramo ih dobro analizirati, kako se postaviti i kako odgovoriti na njihovu igru. Ako se držimo dogovora možemo do pobjede," naglasio je veznjak Gorice.

Trener je pozvao sve turopoljske ljubitelje nogometa na tribine Gradskog stadiona.

"Svakom igraču je ljepše igrati pred punim tribinama, energija navijača je bitna i pozivam sve da dođu na utakmicu. Pokušat ćemo dati sve od sebe na travnjaku za pozitivan rezultat." 

U preostalim utakmicama ovog kola Inter je na svom travnjaku poražen od Slaven Belupa 0:2, Osijek je identičnim rezultatom u Gradskom vrtu nadigrao Varaždin, Isti rezultat upisao je Dinamo protiv Prelecove Istre 1961, kao i Rijeka protiv Hajduka na Rujevici. 

Nakon domaćeg dvoboja s Lokosima Goričane u subotu čeka gostovanje u Koprivnici. 


HT Prva liga:
1. Dinamo 26 +40 65
2. Rijeka 26 +11 47
3. Hajduk 26 +18 45
4. Lokomotiva 25 +11 43
5. Osijek 26 +13 42
6. HNK Gorica 25 -6 35
7. Slaven Belupo 26 -20 26
8. Istra 1961 26 -21 19
9. Inter-Zaprešić 26 -23 17
10. Varaždin 26 -23 17

Podijeli