Novosti Sport Događanja

Završetak sezone za HOK Gorica, OK Velika Gorica i OK Gorica

18.03.2020. / Damir Žbulj

Većina sportskih natjecanja u Hrvatskoj, ali i cijelom svijetu, otkazana je i odgođena za neka bolja vremena, kad se suzbija pandemija koronavirusa. Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, sukladno napucima nacionalnog stožera civilne zaštite, a u cilju prevencije širenja COVID-19 bolesti, donio je na svojoj sjednici u srijedu odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u Hrvatskoj i u muškoj i u ženskoj konkurenciji te je zaključio sezonu prema aktualnom stanju na ljestvici svake lige.

Prvakinje Hrvatske su tako odbojkašice zagrebačke Mladosti, dok su prvaci odbojkaši Mladosti Ribola Kaštela.

S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje u sezoni 2019/2020 nema ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ukoliko klubovi koji ostvare pravo, pokažu interes za to.

Oba velikogorička ženska odbojkaška kluba natjecala su se ove sezone u 1. B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - regija Sjever, trećem razredu hrvatske odbojke. HOK Gorica je sezonu završio na petom mjestu, s upisanih deset pobjeda i osam poraza, dva boda manje od ŽOK Kaštel i jednim više od ŽOK Vrbovec, koji je odigrao utakmicu manje.

OK Velika Gorica je na pretposljednjem mjestu s tri pobjede i 15 poraza i osam osvojenih bodova te će i iduće sezone nastaviti nadmetanje u istom rangu.

Odbojkaši Gorice su svoju sezonu u 2. HOL Sjever završili bez pobjede, s dva osvojena boda.

 

Druge ekipe HOK Gorica i OK Velika Gorica natjecale su se u 3. HOL - regija Sjever - skupina Jug.

HOK Gorica 2 je sa šest pobjeda i jednim porazom osvojila naslov prvakinja te lige, dok je OK Velika Gorica 2 s pet pobjeda i tri poraza na trećem mjestu, s jednakim omjerom, ali i bodom manje od drugoplasiranog Ivanić-Grada.

Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju se do daljnjega, kao i nastavak natjecanja završnice Prvenstva Hrvatske za sve mlađe dobne kategorije.

Borba za trofej u Kupu Snježane Ušić stigla je do poluzavršnice, a za mjesto u finalu bore se OK Kaštela i HAOK Rijeka CO te OK marina Kaštela i HAOK Mladost.

 

Galerija slika

Završetak sezone za HOK Gorica, OK Velika Gorica i OK Gorica Završetak sezone za HOK Gorica, OK Velika Gorica i OK Gorica Završetak sezone za HOK Gorica, OK Velika Gorica i OK Gorica

Podijeli